Άνδρες των ΜΑΤ κλέβουν περίπτερο

Πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ κλέβουν μπουκάλια νερού από περιπτερά στα Εξάρχεια. Παλιότερα, τέτοια περιστατικά αμφισβητούνταν από μια μερίδα πολιτών που ήθελε «αποδείξεις και τεκμήρια». Σήμερα, που ακόμη και τα κινητά προσφέρουν αδιάψευστα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, σήμερα η ηγεσία των «ταγμάτων καταστολής» πρέπει να προβληματίζεται για τις ανανδρίες των ανδρών της. Γιατί, δεν μπορεί ένα αστυνομικό όργανο, όργανο που, υποτίθεται, υπηρετεί την νομιμότητα να προβαίνει σε τέτοιες απαράδεκτες, όσο και προκλητικές ενέργειες, να «τσαμπουκαλεύεται», με την υποστήριξη μιας ολόκληρης πάνοπλης διμοιρίας συναδέλφων του, προς έναν εργαζόμενο στο περίπτερο και να του στερεί το ημεροκάματό του.

Οφείλει λοιπόν η ηγεσία να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, να θέτει σε «διαθεσιμότητα» τέτοιους κυρίους που προκαλούν τους πολίτες και πολύ συχνά δημιουργούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Όπου, πάντα την πληρώνουν οι πολίτες. Πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψουν τα τεχνάσματα της προβοκάτσιας και των προκλητικών ενεργειών, πρέπει να υπάρξει κάθαρση στο σώμα, που υπερχειλίζει από στοιχεία εξτρεμιστικά και βρίσκουν πάντα προστάτες μέσα από τις δομές της ίδιας της αστυνομίας.

Στις ΗΠΑ, όπου η αστυνομική αυθαιρεσία έχει στερήσει πολυάριθμες ζωές, εν ώρα «καθήκοντος», π.χ. αν ο υπό έλεγχο πολίτης κουνήσει έστω και ελάχιστα το χέρι του, ο αστυνομικός πυροβολεί και εκτελεί τον αθώο καθ’ όλα πολίτη. Άλλοθι για τον αστυνομικό προσφέρει ο απερίγραπτος νόμος «περί άμυνας του αστυνομικού». Ωστόσο η ηγεσία της αστυνομίας των ΗΠΑ αποφάσισε τη λήψη μέτρων, ώστε να έχει καθαρή εικόνα των περιστατικών και να μην αρκείται στις δηλώσεις των αστυνομικών οργάνων. Έτσι, αποφάσισε ώστε στο μέτωπο κάθε αστυνομικού να υπάρχει κάμερα που θα καταγράφει κάθε περιστατικό, από την αρχή μέχρι το τέλος του. Αυτά στις ΗΠΑ. Εδώ; Αιδώς.

Pin It