Αλληλεγγύη στους Ζαπατίστας

20 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την Πρωτοχρονιά του 2014, τότε, που πρωί πρωί μασκοφόροι ένοπλοι πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλες τις πόλεις της περιοχής CHIAPAS των Zapatistas, και αποφασισμένοι όρμησαν ενάντια σε κάθε αντίσταση για να αποκτήσουν την ελευθερία τους.

Υπό την καθοδήγηση του (subcomandate) Μάρκος. του ανθρώπου που εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα για να οργανώσει στη ζούγκλα και τα βουνά της Chiapas την αντίσταση των ιθαγενών κατά της βαρβαρότητας των κατακτητών Μεξικανών, των κυβερνήσεων/μαριονετών, των υπαλλήλων των μαφιόζικων κυκλωμάτων που πίνουν το αίμα ενός πλόκληρου λαού.

Πρόσφατα δολοφόνησαν τον αντιστεκόμενο δάσκαλο Galeano, μόνο και μόνο επειδή ένωσε τη φωνή του ενάντια στους κατακτητές.

Ο ΣΕΦΚ και ο ΣYBXA καταγγέλλουν με οργή τη δολοφονία του συντρόφου δασκάλου Galeano από τα παραστρατιωτικά καθάρματα των καθεστωτικών κομμάτων εξουσίας του Μεξικού. Στέλνουμε από τις γειτονιές της Αθήνας την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους Ζαπατίστας. Στηρίζουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια και την αυτονομία των ιθαγενών κοινοτήτων των Ζαπατίστας στην Chiapas, οι οποίες 20 χρόνια πριν, την 1η Γενάρη 1994, με τα όπλα στο χέρι εξεγέρθηκαν ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους.

Οι Ζαπατίστας δεν αρκέστηκαν να καταριούνται το σκοτάδι. Κράτησαν αναμμένη τη φωτιά της αντίστασης. Διαβαίνοντας το μονοπάτι της ανατροπής του καπιταλισμού, οικοδομούν την αυτονομία. Μέσα σε 20 χρόνια, κατάφεραν να απελευθερώσουν τη γη των ιθαγενών του Μεξικού από τους τσιφλικάδες στην επαρχία Chiapas. Χιλιάδες ιθαγενείς έπαψαν να είναι σκλάβοι, μπόρεσαν να ορίσουν οι ίδιοι τους όρους της ζωής τους: οι ίδιοι, στις κοινότητές τους, δουλεύουν την ανακτημένη γη για να τρέφονται, έφτιαξαν νοσοκομεία, σχολεία.

Για την υπεράσπιση αυτών που ταπεινά, χωρίς καμία στήριξη (χωρίς κανέναν Πούτιν), έχτισαν οι σύντροφοι Ζαπατίστας στη Ρεαλιδάδ, δολοφονήθηκε ο δάσκαλος Galeano.

Καλούμε εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και συνελεύσεις γειτονιάς, να εκφράσουν την οργή τους για τη δολοφονία του συντρόφου δασκάλου Galeano και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Ζαπατίστας, συνυπογράφοντας ή συνδιαμορφώνοντας το κείμενο αυτό, αλλά και καλώντας και συμμετέχοντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Μεξικού, την Κυριακή 18 του Μάη, στην πλατεία Κολωνακίου, στις 10.00πμ., ανταποκρινόμενοι στο διεθνές κάλεσμα του EZLN για κινητοποίηση αυτήν τη μέρα.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΑΣΚΑΛΟ GALEANO.

ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

Pin It