Γέννησε η καλόγρια!

31χρονη καλόγρια (το όνομα της οποίας δεν αναφέρεται) από το τάγμα των «Μικρών Μαθητών του Ιησού» στο μοναστήρι του Campomoro, κοντά στο Rieti της Ιταλίας γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι!

«Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος. Απλώς, ένοιωθα πόνο στο στομάχι», δήλωσε η καλόγρια (;) που κατάγεται από το Ελ Σαλβαδόρ και, αφού μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο του Rieti στην Ιταλία, εκεί ανακοινώθηκε το «ευχάριστο γεγονός»! 3,5 κιλά ο καρπός της ανθρώπινης και θεάρεστης συνεύρεσης με κάποιον αγαπημένο της ζωής της!

Το μωρό θα το ονομάσει Φραγκίσκο, προς τιμήν του Πάπα (;) ενώ οι υπόλοιπες (καλόγριες) δήλωσαν «εξαιρετικά έκπληκτες» από το γεγονός.

Η ηγουμένη του μοναστηριού, Ερμίνια, δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «δεν κατάφερε να αντισταθεί στον πειρασμό, αλλά δεν έκανε κακό σε κανένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δίνεται τόση έκταση σε αυτή την ιστορία». Και ποιος δε συμφωνεί με τη δήλωση της ηγουμένης; Ασφαλώς, η ηγουμένη (off the record) θα επέπληξε την καλόγρια για την «αφέλειά» της, για την αδιαφορία της και την παραβατικότητα στους κανόνες «προφύλαξης», αλλά, «αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο»... Αναρωτιέται ωστόσο κανείς: Κατά πόσο τα μοναστήρια είναι μοναστήρια, με τόση συντροφικότητα; Γιατί όλα αυτά τα τάγματα γίνονται λάβροι και εξαπολύουν μύδρους κατά της νεολαίας για τις λεγόμενες προγαμιαίες σχέσεις; Γιατί οι ορθόδοξοι παπάδες μας τεκνοποιούν, αριθμώντας μια περίπου ντουζίνα παιδιά ανά οικογένεια; Καρπεροί, αυτοί, καρπερές και οι καλόγριες...

Πάντως, παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και μέσα στο νησί του Πόρου, απλώς οι πρωταγωνιστές δεν ευτύχισαν (προς το παρόν) να δουν τους καρπούς των προσπαθειών τους. Κρίμα!...

Pin It