Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη νέα προκλητική επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας και των κομμουνιστικών συμβόλων.

Τη νέα επιχείρηση απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων και του ΚΚ Πολωνίας καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης.

Στην ερώτηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μετά από αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ομάδα εργασίας του Κοινοβουλίου της Πολωνίας πρότεινε την αλλαγή του ποινικού νόμου (άρθρο 256 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα) προκειμένου να απαγορευθούν τα κομμουνιστικά σύμβολα με την απαράδεκτη εξομοίωσή τους με τα «φασιστικά σύμβολα», βιάζοντας την ιστορική αλήθεια.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω άρθρο είχε τροποποιηθεί και το 2009 εισάγοντας αντίστοιχη απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, αλλά ο νόμος αυτός είχε ακυρωθεί το 2011 ως αντισυνταγματικός.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ίδια ώρα που το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας (το οποίο ελέγχεται από την πολωνική κυβέρνηση) πρόκειται να «διερευνήσει» το ζήτημα της νομιμότητας της ύπαρξης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Πολωνίας μετά από σχετικό αίτημα συγκεκριμένης αντιδραστικής οργάνωσης.

Η συντονισμένη αυτή από την Πολωνική κυβέρνηση επιχείρηση να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚ Πολωνίας καθώς και να απαγορευτούν τα κομμουνιστικά σύμβολα εντάσσεται στην εντεινόμενη αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ. Αποκαλύπτει την κοινή επιδίωξή να μπουν εμπόδια στην οργανωμένη πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής κερδοφορίας που υπηρετεί τόσο η ΕΕ όσο κι οι κυβερνήσεις της και να σβηστούν από τη μνήμη των εργαζομένων οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού.

Ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή, πώς τοποθετείται:

-στη νέα επιχειρούμενη απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και του ΚΚ Πολωνίας;

- στο γεγονός ότι αντίστοιχες εξελίξεις υπάρχουν σε μια σειρά από κράτη μέλη της ΕΕ;».

30/08/2018 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Pin It