Κρυβόταν για 8 χρόνια στο Άγιο Όρος για να γλιτώσει τα ισόβια

Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια ένας 48χρονος, o oποίος είχε καταδικαστεί συνολικά σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, ως ελεγκτής εσόδων - εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το δημόσιο κ.ά..

Η συνολική ποινή που του είχε επιβληθεί ανέρχεται σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 67 μήνες, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 22.420 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος κρυβόταν την τελευταία οκταετία στο Άγιο Όρος, προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό. Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη στις Καρυές, για να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι «πώς μπορεί να κρύβεται ένας βαρυποινίτης κατάδικος στο Άγιο Όρος και η Αθωνική Πολιτεία να μη γνωρίζει τίποτα; Δεν περνάει κανείς τόσο εύκολα απαρατήρητος, ώστε να του παραχωρείται το απαραίτητο διαμονητήριο (visa) και να απολαμβάνει ό,τι απολαμβάνει κανείς στο Άγιο Όρος. «Τα λεφτά είναι πολλά», θα έλεγε κανείς, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε μπορεί να δικαιολογήση τα ανεξήγητα. Εξ' άλλου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που εγκληματίες βρίσκουν άσυλο σε μοναστήρια ανά την επικράτεια (π.χ. προ πενταετίας περίπου, Αλβανός εγκληματίας είχε βρει καταφύγιο σε μοναστήρι στη Θράκη, χωρίς να αποχωριστεί το αγαπημένο του καλάσνικωφ). Ποιος ξέρει λοιπόν πού να χάλασε η συνταγή και «δόθηκε» ο κατάδικος!

(Πηγή: newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Pin It