Ο Σ. Σπυρίδων στον εορτασμό της Τήνου

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο για την Κοίμηση της Θεοτόκου καθώς και στις εκδηλώσεις μνήμης για τον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη».

Το πρωί της Παρασκευής 15 Αυγούστου, τελέστηκε στο ναό της Ευαγγελίστριας η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου, Δωροθέου και του Επισκόπου Παντελεήμονος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λαμπρή περιφορά της θαυματουργής εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από το ναό προς τη χώρα της Τήνου.

Ο κ. Σπυρίδωνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Προσκυνητές σήμερα όλοι μας στο νησί της Μεγαλόχαρης, τιμούμε, όπως ολόκληρος ο Ελληνισμός, σε κάθε γωνιά της γης, την Παναγιά της ελπίδας και της προσμονής. Τη μεγάλη όμως αυτή μέρα για τη Χριστιανοσύνη δεν ξεχνούμε τον άνανδρο τορπιλισμό του καταδρομικού Έλλη, ανήμερα της Παναγίας του ’40, εν καιρώ ειρήνης, εδώ στο λιμάνι της Τήνου. Γεγονός, όμως, που αντί να δημιουργήσει πανικό και ηττοπάθεια, όπως σχεδίαζαν οι Ιταλοί, σφυρηλάτησε την ενότητα και τη σύμπνοια του λαού μας, σε μια ταραγμένη και κρίσιμη περίοδο, παραμονές του Έπους του ’40.

Εύχομαι η Μεγαλόχαρη να μας δίνει υγεία, δύναμη και ομοψυχία για να βαδίσουμε ενωμένοι το δύσβατο μονοπάτι των μεγάλων εθνικών επιλογών. Το μονοπάτι που θα οδηγήσει τη χώρα και το λαό μας στο πολυπόθητο ξέφωτο. Χρόνια πολλά σε όλους».

Pin It