Προκλητική και «ανιστόρητη» Bild

Για μια ακόμη φορά η γερμανική εφημερίδας Bild προκαλείμε το γνωστό της ύφος και αναφέρεται στην πρόσφατη πρόταση της Bundesbank για επιβολή εισφοράς περιουσίας για τους εύπορους πολίτες των χωρών της κρίσης. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας, «Οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν μόνοι για την κρίση τους».

Ούτε διστάζει η «εφημερίδα των απογόνων» να πει ότι «εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες» και αυτό επειδή «προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους». Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ «η αλήθεια φαίνεται να είναι διαφορετική…καθώς στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς».

Η Bild επικαλείται μελέτη της ΕΚΤ, η οποία καταδεικνύει ότι η περιουσία ενός γερμανικού νοικοκυριού ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 51.400 ευρώ, οι Έλληνες διαθέτουν 101.900 ευρώ. «Έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Το δημοσίευμα επικαλείται στη συνέχεια δηλώσεις του εκπροσώπου της Bundesbank Μίχαελ Μπεστ ο οποίος επισημαίνει: «Σε περίπτωση επαπειλούμενης κρατικής χρεοκοπίας, ένας άπαξ φόρος περιουσίας θα ήταν το μικρότερο κακό. Οι εύπορες ελίτ κατά κανόνα ασκούν πολιτική επιρροή και είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση μίας χώρας».

Φυσικά η κάθε Bild και το κάθε (βρωμοFOCUS) θα συνεχίσουν τον πόλεμο φθοράς, όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να τους πουν ότι οι Γερμανοί είναι εκείνοι που χρωστούν ακόμη και της Μιχαλούς, πέρα από τα δικά μας κατοχικά δάνεια. Αλλά ας αναρωτηθούν οι επίδοξοι νοσταλγοί: υπήρξε ποτέ η χώρα τους μετά τη συντριβή τους, από τις συμμαχικές δυνάμεις, ποτέ ελεύθερη; Διακεκριμένοι γερμανοί επιστήμονες υπέρ του αντιθέτου συνηγορούν (Dr Rath κ.α.), ότι το χώμα που πατούν οι Γερμανοί δεν υπήρξε ποτέ δικό τους. Όργανα των αμερικανοευραΙκών λόμπυ και τίποτα πάρα πάνω. Αυτό είστε αγαπητοί μας «φίλοι». Και τῷ Θεῷ δόξᾳ αφού, τώρα που γύρισε ο τροχός, οι Εβραίοι δεν εκδικούνται για τους φούρνους, το Άουσβιτς... Αρκεστείτε λοιπόν στο ρόλο σας και αναρωτηθείτε: Εσείς, είστε πραγματικά ελεύθεροι;

Pin It