Προσφυγή σωματείου στο ΕΣΡ κατά της εκπομπής τού Γ. Λιάγκα τού ΣΚΑΪ

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Reuters Institute αναφέρει ότι η ΕΡΤ βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών καναλιών από άποψη ποιότητας, ενώ ο ΣΚΑΪ βρέθηκε στο ναδίρ και χαρακτηρίστηκε ως το πιο λαϊκίστικο κανάλι στην Ευρώπη. Τώρα έρχεται το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» και καταγγέλει στο ΕΣΡ τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Γιώργο Λιάγκα για τον απαράδεκτο τρόπο που παρουσίασε το γεγονός πυ συνέβη στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και των συνεργατών του για το περιστατικό τής σεξουαλικής παρενόχλησης σε φοιτήτρια μέσα στο ΑΠΘ αλλά και η συγνώμη τους, δεν έχουν πείσει μεγάλη μερίδα τού κοινού. Οι αντιδράσεις πληθαίνουν ενώ έχουν αρχίσει και οι καταγγελίες στο ΕΣΡ.

Ο παρουσιαστής σχολίασε το συμβάν που συνέβη σε μία από τις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ με γέλια και χονδροειδή αστεία προκαλώντας την άμεση αντίδραση των χρηστών των social media, με αποτέλεσμα, χθες Παρασκευή να ζητήσει συγνώμη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς εδώ σαν εκπομπή κάναμε ένα λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την είδηση, το αντιμετωπίσαμε σαν να είμαστε σε μια παρέα, σε ένα καφενείο…».

Προσφυγή στο ΕΣΡ από το Σωματείο «Το Μωβ»

Η συγνώμη όμως αυτή δεν έπεισε τον κόσμο, με το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» να προχωρά σε καταγγελία στο ΕΣΡ κάνοντας λόγο για εξευτελιστική αντιμετώπιση του θέματος και ζητώντας την τιμωρία των ενόχων.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει:

«Αθήνα, 8-11-2019 Η οργάνωσή μας έχει μεταξύ των στόχων της την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε επίσκεψη που κάναμε στο ΕΣΡ πριν μερικούς μήνες, κατά την οποία δύο μέλη μας συζήτησαν μαζί σας τις ανησυχίες μας για τον τρόπο που χειρίζονται τις ζωές και τα δικαιώματα των γυναικών κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές.

Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι η εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα τού τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ παρουσίασε στις 7/11/2019 με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα .

Η οργάνωσή μας θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου τής Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης).

Σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών.

Η Πρόεδρος του ΜωβΒέρα Σιατερλή».

Pin It