Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στήριξε (σε οργανωτικό επίπεδο, με το ανθρώπινο δυναμικό του και με τις υποδομές του) την Εβδομάδα «Ψηφιακής Οικονομίας» που διοργάνωσε η βρετανική Ύπατη Αρμοστεία. Αξιωματούχοι και εξέχουσες προσωπικότητες από τη Βρετανία, επισκέφθηκαν την Κύπρο και έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, με κεντρικό μήνυμα, το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέες τεχνολογίες στην τόνωση της οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Dr. MikeLynch, BusinessAmbassador και σύμβουλος του Βρετανού Πρωθυπουργού σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, PeterStephens, ανώτερος αξιωματούχος του βρετανικού Υπουργείου Επιχειρήσεων & Καινοτομίας (BIS) και MichaelIzza, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) είχαν επαφές με αξιωματούχους, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές.
Ειδικότερα, ο σύμβουλος επιχειρήσεων του Πρωθυπουργού
της Μ. ΒρετανίαςDr. Mike Lynch επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση με την ομιλία του ενώπιον ακαδημαϊκών και φοιτητών των τμημάτων της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων. Θέμα της ομιλίας του ήταν «Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα – Συστατικά της Ανάπτυξης». Ο δισεκατομμυριούχος Βρετανός και κορυφαίος στον τομέα της «έξυπνης τεχνολογίας» διαπίστωσε ότι «στην Κύπρο υπάρχουν ταλέντα», ενώ η εξαιρετική γεωγραφική της θέση «την καθιστά ιδανικό τόπο ανάπτυξης καινοτομιών». Παρότρυνε τους φοιτητές να μην «σκοτώνουν» τις ιδέες τους και να τολμούν να κινηθούν μέσα στο παγκοσμιοποιημένο επιχειρείν. Έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τους τρόπους που μπορεί ένας νέος να αρχίσει τη μικρή του επιχείρηση, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία του μάρκετινγκ. Στο χαιρετισμό του ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής κ. Κώστας Γουλιάμος ανέφερε ότι ο Δρ. Mike Lynch είναι ένας οραματιστής στον κόσμο της τεχνολογίας.
Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής MatthewKidd δήλωσε ότι «η εβδομάδα ‘digitaleconomy’ της Ύπατης Αρμοστείας βάζει την ψηφιακή οικονομία στην καρδιά του μελλοντικού μοντέλου οικονομικής επιτυχίας. Η ψηφιακή επιχειρηματικότητα και το εμπόριο δεν γνωρίζουν σύνορα. Όσο μικρή και να είναι η οικονομία μιας χώρας μπορεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας να έχει πρόσβαση στις αγορές και να προσφέρει αμέτρητες επιλογές στους καταναλωτές».