Τόσο απλά νομιμοποιούνται οι «πλαστογράφοι» δημόσιοι υπάλληλοι

Σημείο… σύγκλισης φαίνεται ότι αποτελεί για δανειστές και εκπροσώπους εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, η επανεκκίνηση διαδικασιών εντοπισμού πλαστών τίτλων στο Δημόσιο.

Με επιστολή της προς τους υπουργούς Παιδείας, Νίκο Φίλη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κάνει λόγο για κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν πλαστά πιστοποιητικά – τίτλοι στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί «αναγκαίο να τηρηθούν όσα αναφέρει το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τους πλαστούς και παράνομους τίτλους σπουδών από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης», εξηγώντας:

«Οπως είναι γνωστό, τα προηγούμενα χρόνια είχαν εκδοθεί χιλιάδες παράνομοι και πλαστοί τίτλοι από ιδιωτικά ΤΕΕ στην Ηπειρο. Κάτοχοι των τίτλων αυτών υπηρετούν στο δημόσιο, ή πρόκειται να διεκδικήσουν την πρόσληψή τους στους επερχόμενους διαγωνισμούς! Το πόρισμα που εξέδωσε τριμελής επιτροπή των επιθεωρητών καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ελεγχθούν όλοι οι τίτλοι, ακόμη και πριν το 2004, και να δώσουν εξετάσεις όλοι οι κάτοχοι των πλαστών και παράνομων τίτλων, προκειμένου να λάβουν νόμιμο απολυτήριο».

Δηλαδή, τόσο απλά η κυβέρνηση νομομοποιεί τη φαυλότητα των προηγούμενων και αναδεκνύει την παρανομία σε υπέρτατη αξία! Και, παρανομεί διπλά η κυβέρνηση, αφού με τη διαδικασία των λεγόμενων «εξετάσεων» μπορεί κάποιος που δεν κάθισε ούτε ένα λεπτό σε θρανίο να λάβει τίτλο Β΄βάθμιας εκπαίδευσης! Aντί να απομακρυνθούν οι αδίστακτοι και προκλητικοί πλαστογράφοι από το δημόσιο, αντί να καθαρίσει η κόπρος τού Αυγεία, αντί να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα παράσιτα της ελληνικής κοινωνίας, το κράτος γίνεται αρωγός τους! Αυτό είναι κάτι που δε θα τολμούσε καμία προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση να αποτολμήσει, να αποκαταστήσει με τέτοιο σκανδαλώδη και άκρως παράνομο τρόπο «τα δικά της τα παιδιά». Επομένως, τακτοποιήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου μια δεδομένη συναλλαγή, εξαργυρώθηκε κάποιο χαρτί; Αλλοιώς δεν εξηγείται!

Pin It