Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ομιλία με θέμα «Έλεγχος και διαχείριση του στρες με Ομοιοπαθητική θεραπεία και Βιοανάδραση», την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Γραμματεία Ομοιοπαθητικής (Ε.Γ.Ο) υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, όπου παρευρέθηκε πολυπληθές κοινό.
Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος περιέγραψε την προσωπική θετική άποψή του για την ομοιοπαθητική και τη βιοανάδραση και ευχαρίστησε τις ομιλήτριες για την ορθή επιστημονική τους στάση, η οποία στοχεύει στην εξάλειψη της αντιπαλότητας μεταξύ ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής.
Η κ. Ελευθερία Ζαφείρη εκ μέρους της Ελληνικής Γραμματείας Ομοιοπαθητικής (Ε.Γ.Ο.) χαιρέτησε την εκδήλωση και ανέφερε ότι η Ε.Γ.Ο. (www.ego.gr) δημιουργήθηκε με πολλούς κοινωνικούς στόχους, αλλά και μέσω της ορθής ενημέρωσης να εξαλειφθεί η αντιπαλότητα μεταξύ της ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής και να μεταφερθεί η θετική εμπειρία των μελών της στο ευρύτερο κοινό.
Η ιατρός κ. Περσεφόνη Κυβέλου μίλησε για τη Βιοανάδραση ως κομμάτι της νευροφυσιολογίας, με την οποία μπορεί κανείς να πετύχει τον έλεγχο και τη διαχείριση του στρες. Η Βιοανάδραση ως κομμάτι της νευροφυσιολογίας μπορεί μέσω της εκπαίδευσης να δώσει στον εκπαιδευόμενο τη δυνατότητα να ελέγξει το στρες και να απαλλαγεί από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί.
Η ιατρός κ. Πετρούλα Δρόσου αναφέρθηκε στην Ομοιοπαθητική, μέσω των φαρμάκων της οποίας υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του στρες και των επιπτώσεων που αυτό δημιουργεί τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχοδιανοητική μας κατάσταση. Με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής η εσωτερική αντίσταση του οργανισμού έχει τη δυνατότητα να γίνει πολύ μεγαλύτερη. Σήμερα που ο άνθρωπος βάλλεται καθημερινά από πολλαπλούς στρεσογόνους παράγοντες, ο έλεγχος και η διαχείριση του στρες είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ.
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ζωντανή μέτρηση του στρες σε άτομα από το κοινό και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση. Η μέτρηση του στρες έγινε με ειδικά μηχανήματα με τα οποία ο εξεταζόμενος συνδέεται με ειδικό πρόγραμμα στο computer και παρατηρεί με τη βοήθεια του γιατρού τις αλλαγές των