Ένα Διεθνές Περιφερειακό Πανεπιστήμιο

Ένα Διεθνές Περιφερειακό Πανεπιστήμιο, μέλος της Laureate International Universities, του μεγαλύτερου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού. Με κύρος και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Με διακεκριμένους καθηγητές μεγάλων πανεπιστημίων.

Οι σπουδαστές, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και αισιοδοξίας, φοιτούν υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην ώρα τους. Αφού παρακολουθούν υποχρεωτικά τις παραδόσεις, συμμετέχουν υποχρεωτικά στις ενδιάμεσες εξετάσεις και παίρνουν μέρος στις φροντιστηριακές ασκήσεις. Έτσι στις τμηματικές και πτυχιακές εξετάσεις έχουν μια επιτυχημένη απόδοση. Διαβάζουν γιατί εμπνέονται από τη διδασκαλία, σε μια σύγχρονη, μεγάλη βιβλιοθήκη με βοηθήματα που προξενούν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Σπουδάζουν και ζουν σε ένα περιβάλλον με απόλυτη ασφάλεια, σε κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Το «πανεπιστήμιο του αύριο», όπως υποστηρίζει ο Πρύτανης κ. Γουλιάμος, έχει μια άριστη κτηριακή υποδομή, πεντακάθαρο περιβάλλον, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα με σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις, μια τεράστια βιβλιοθήκη, λέσχη φαγητού και ψυχαγωγίας στην οποία συναντώνται παιδιά από όλες τις χώρες του κόσμου. Από την Ιαπωνία, τη Νότιοαφρικανική Ένωση, τη Νότια και Βόρεια Αμερική, από την Κίνα, την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι συζητήσεις για τους πολιτισμούς, τα ήθη και έθιμα, το περιβάλλον και τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου, εμβαθύνουν τη γνώση, φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους της παγκόσμιας πια κοινότητας.

Από την Ελλάδα, συναντάς έναν πολύ μεγάλο αριθμό σπουδαστών. Παιδιά διακεκριμένων οικογενειών, υπουργών, βουλευτών, δικαστών, δικηγόρων, γιατρών αλλά και παιδιά βιοπαλαιστών, που όλα έχουν όνειρα να αλλάξουν τον κόσμο, με συνεργασία και αλληλεγγύη.

«Είναι το Πανεπιστήμιο της ισχυρής νέας γενιάς», ισχυρίζεται ένας φοιτητής από τον απόδημο Ελληνισμό. Είναι τα παιδιά που θα συναντηθούν στις μεταπτυχιακές τους σπουδές και πάλι στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Είναι οι αυριανοί πολίτες του κόσμου, αυτοί οι φοιτητές που θα συνεργασθούν για μια καλύτερη κοινωνία.

Κάποιοι μάλιστα φοιτητές «κάνουν άσκηση» σε μια ξένη γλώσσα που θέλουν να τελειοποιήσουν, με μια συμφοιτήτρια ή με ένα συμφοιτητή τους.

Ένα Πανεπιστήμιο στο προάστιο Έγκωμη, της Λευκωσίας, σε ένα σταυροδρόμι του κόσμου, Μέσης, Άπω Ανατολής αλλά και της πύλης για την Ευρώπη και την Αμερική.

Μια σπουδαστική κοινωνία που συζητάει και δίνει νέες ερμηνείες σε αιώνιες αξίες, αλλά και έχει απεριόριστες ευκαιρίες επαγγελματικού προσανατολισμού.

«Ζούμε σε μια κοσμοπολιτική πανεπιστημιακή κοινότητα, με αυτοπειθαρχία στις σπουδές μας, που είναι έτσι διαρθρωμένες ώστε αισθανόμαστε σε «διακοπές» απασχόλησης, γιατί πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε και κάνουμε αυτό που πιστεύουμε» μας είπε ένας σπουδαστής, για να συμπληρώσει μια φοιτήτρια «Από τις συζητήσεις αυτής της πανεπιστημιακής κοινότητας, ξέρουμε πως θέλουμε και πως μπορούμε να είναι ο δικός μας κόσμος, η δική μας οικογένεια».

Pin It