Αλοιθωρίζει η δικαιοσύνη;

Πάχτας: Αν βγει δήμαρχος ενάντια στην εξόρυξη ίσως έχουμε νεκρούς.

«Αν στις εκλογές κερδίσει υποψήφιος δήμαρχος που αντιτίθεται στις μεταλλευτικές δραστηριότητες τότε «ίσως έχουμε ανθρώπινα θύματα». Αυτή ήταν η δήλωσε του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτα προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου! Δεν πρόκειται για θράσος, αλλά για ωμή επίδειξη αλαζονίας και ίσως, το τελευταίο χαρτί στην παρτίδα (ή ρώσικη ρουλέτα) για την διατήρηση της «κατοχικής καρέκλας».

Σύμφωνα με το Alterthess, ο Χρ. Πάχτας σε απάντηση ερωτήσεων 25 γεωτρυπανιστών που παρευρίσκοντο στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι ότι δεν έχουν δουλειά, ανέφερε:

Σύμφωνα με το «κακό σενάριο», όπως το περιέγραψε αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ`όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι. Όπως θα γνωρίζετε μας έχουν επισκεφθεί βουλευτές από τον Καναδά και την Γερμανία που θέλουν να λέγονται οικολόγοι -πράσινοι γιατί αυτοί έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία απ`ότι έχουμε εμείς στην περιοχή μας, έτσι νομίζουν….το θέμα έχει διεθνοποιηθεί ήδη αυτή την στιγμή και θα διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο».

«Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές;» διερωτάται για να απαντήσει: «Σαφώς και όχι». «Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι;» συνεχίζει την διερώτηση ο κ. Πάχτας για να απαντήσει πάλι ο ίδιος: «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…».

Αν έκανε τέτεοια δήλωση ένας τυχαίος αντισυστημικός πολίτης (πόσο μάλιστα ένας αξιωματούχος), πώς θα αντιδρούσε άραγε η δικαιοσύνη; Όλοι γνωρίζουμε με πόση ευκολία σε απλούς ειρηνικούς διαδηλωτές αποδίδονται κατηγορίες, σέρνονται για ανακρίσεις στην αστυνομία, ταλαιπωρούνται αφάνταστα στα δικαστήρια και, κάποιοι απ᾽ αυτούς, καταλήγουν στις φυλακές με αστεία κατηγορητήρια. Ενώ ο Πάχτας μπορεί να λέει ό,τι θέλει!...

Pin It