Όταν μια ομάδα ανθρώπων αναπτύσει κοινωνική δράση, τέτοια που να αντιστέκεται και πραγματικά να απειλεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η ιστορία έχει δείξει ότι μπαίνει στο στόχαστρο των αδίστακτων καπιταλιστών με τους μπράβους και το παρακράτος. Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση ο ομάδα avaaz που μάχεται μεθοδικά και ειρηνικά για να βάλει φρένο στις απάνθρωπες διώξεις αθώων πολιτών σε χώρες με καθεστώτα αυταρχικά και με διοίηση αχυρανθρώπων, η ομάδα αυτή λοιπόν (avaaz) αυτή τη στιγμή απειλείται. Να τι γράφουν σε ανακοίνωσή τους που διανεμήθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η πίεση που δέχονται κάποιοι απ’τους συναδέλφους μου στο Avaaz έχει αρχίσει να φτάνει σε οριακό σημείο: έχουν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους, οι υπολογιστές και τα email τους παραβιάστηκαν, δέχτηκαν εκφοβισμούς ζωντανά στην τηλεόραση -- ένας μάλιστα βρήκε το αμάξι του παραποιημένο! Ο συνάδελφός μας και ακτιβιστής Wissam πήγε στην Αίγυπτο για να παραδώσει την έκκλησή μας ώστε να αποτραπεί η μεγαλύτερη, μαζική εκτέλεση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Καΐρου, συνελήφθη, μεταφέρθηκε σ’ένα κλειστό δωμάτιο και επιβλήθηκε σε πολύωρη, ανατριχιαστική ανάκριση για την προσωπική του ζωή, τις μετακινήσεις του και την δουλειά του στο Avaaz!

Κι εγώ έχω δεχτεί επιθέσεις από hackers και απειλητικά μηνύματα, αλλά δεν συγκρίνονται με τις απειλές που δέχονται οι ακτιβιστές μας. Ας σταθούμε στο πλευρό αυτών των γενναίων ανθρώπων που τολμούν να υψώσουν τη φωνή του κινήματός μας κατάμουτρα στις εξουσίες.

Οι απειλές θα γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες όσο το κίνημά μας μεγαλώνει και γίνεται πιο αποτελεσματικό στον αγώνα εναντίον των ισχυρών και του κατεστημένου αυτού του κόσμου. Γι’αυτό είναι απαραίτητο να θωρακίσουμε τα συστήματα ασφαλείας του Avaaz. Τι χρειαζόμαστε; Νομικούς συμβούλους που θα βρίσκονται σε εγρήγορση για έκτακτες ανάγκες, συνεργασία με τα ΜΜΕ για να πληροφορούμε τον κόσμο όταν μέλη μας βρίσκονται σε κίνδυνο, καλύτερη κρυπτογράφηση, και πόρους για να μετακινούμε προσωπικό σε ασφαλείς τοποθεσίες όταν η πίεση εντείνεται.

Κάνε κλικ παρακάτω για να αναβαθμίσουμε την προστασία που χρειάζεται το Avaaz -- θα χρεωθείς μόνο εάν συγκεντρώσουμε το ποσό που θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε το σχέδιο ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού μας:

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €2

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €3

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €6

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €12

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΕ €24»

Για να δεσμευτείς να στηρίξεις με οποιοδήποτε άλλο ποσό, μπες στην ιστοσελίδα του avaaz και κάνε ένα κλικ στο χώρο που υποδεικνύει.

Pin It