Ερώτηση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

Την άμεση απελευθέρωση των χιλιάδων Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές ζητάει με ερώτησή της προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Πάνω από 5000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων 300 παιδιά, συνεχίζονται να βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές. Την ίδια ώρα τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιοι κρατούνται χωρίς δίκη ή χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες με τηναπαράδεκτη πρακτική των λεγόμενων «διοικητικών κρατήσεων». Οι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρά βασανιστήρια, με την ανεπαρκή πρόσβασή τους σε υγειονομική περίθαλψη που έχει οδηγήσει σε δεκάδες θανάτους μέσα στα κελιά τους, με την αφαίρεση του δικαιώματος επικοινωνίας με συγγενείς ή δικηγόρους. Η εγκληματική αυτή πολιτική του Ισραήλ έρχεται να προστεθεί στις δολοφονίες και τους τραυματισμούς Παλαιστινίων, τον πολλαπλασιασμό των εποικισμών.

Η επιθετικότητά του κράτους του Ισραήλ εντείνεται από προκλητικές αποφάσεις όπωςαυτές των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την εκεί μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, την αναγνώριση των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν, αλλά και από την αναβαθμισμένη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία του με την ΕΕ και τα κράτη μέλη της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Με βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ στο επείγον αίτημα για άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατούμενων και αποκατάσταση όλων των δικαιωμάτων τους;».

19/04/2019 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Pin It