Ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Σημείο αναφοράς η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

στα πορίσματα του Ετήσιου Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής

Τις εργασίες του 1ου Ετήσιου Συνεδρίου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου χαιρέτησαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, εκπρόσωποι των αντίστοιχων κοινοβουλευτικών επιτροπών και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου. Ο υπουργός Παιδείας, Δρ Κώστας Καδής δήλωσε ότι «η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που ήδη άγει τον 3ο χρόνο λειτουργίας της ενδυναμώνει και συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να καταστήσει την Κύπρο ως ένα διεθνές ιατρικό εκπαιδευτικό κέντρο όταν μάλιστα σε αυτή σήμερα φοιτούν φοιτητές από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Ιρλανδία κα». Από πλευράς του ο υπουργός Υγείας, Δρ Γιώργος Παμπορίδης συνεχάρη τους φοιτητές της Ιατρικής και αναφέρθηκε στο σημερινό φοιτητικό συνέδριο το οποίο «επιβεβαιώνει ότι η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα εκπαιδευτικά ιατρικά κέντρα της χώρας μας».

Η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου (κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας), ανέφερε ότι «το Κοινοβούλιο έχει θέσει ως προτεραιότητα να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν την ανάδειξη της χώρας μας ως περιφερειακό κέντρο υγείας και η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση». Ο βουλευτής Νίκος Νουρής (κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας) επεσήμανε ότι «πριν από τρία χρόνια κατά την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τονίσθηκε ότι σηματοδοτούσε μια νέα εποχή για τα ιατρικά δρώμενα της Κύπρου. Τρία χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε ότι η αναγνώριση και οι επιτυχίες της Σχολής την έχουν ήδη κατατάξει σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο αναφοράς με σημαντικότατη συνδρομή, στον τομέα της έρευνας και της επιστήμης».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού ανέφερε «είμαι απολύτως βέβαιος ότι σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου η ποιότητα και η καινοτομία καθίστανται πρωταρχικοί καταλύτες για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη η Σχολή της Ιατρικής μας και γενικότερα το πανεπιστήμιό μας θα καταστούν βασικοί μοχλοί για βελτίωση της εκπαίδευσης, έρευνας και φροντίδα της υγείας».

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ανέφερε ότι «έχουμε δημιουργήσει μια Σχολή υπόδειγμα η οποία ξεπερνά τα όρια και τα σύνορα της Κύπρου και αφορά ολόκληρη την περιοχή μας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε αυτή τη Σχολή έχουμε δύο κατόχους βραβείου Νόμπελ».

Ο RichardSaad, εκπρόσωπος των φοιτητών ήταν ο κύριος ομιλητής ο οποίος ανέφερε ότι «σήμερα γράφεται Ιστορία και ξεκινά ένας θεσμός. Αισθάνομαι δέος καθώς αντικρίζω όλους εσάς τους ξεχωριστούς επιστήμονες και αξιωματούχους που βρίσκεστε σ’ αυτό το αμφιθέατρο και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που είμαι μέρος αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης».

Στη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής (WhiteCoatCeremony) για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, με τη συμμετοχή των φοιτητών, των οικείων τους και του ακαδημαϊκού προσωπικού.

Pin It