Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Λογοπαθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μετά την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος Λογοθεραπείας και τη λειτουργία της Κλινικής Λόγου, Ομιλίας και Ακοής, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει από το εαρινό εξάμηνο του 2015, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λογοπαθολογίας στην ελληνική γλώσσα.

  • Ποια η σημασία του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Λογοπαθολογία;
  • Τι γνώσεις προσφέρει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λογοπαθολογίας;
  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του προγράμματος Λογοπαθολογίας;
  • Πού εκπαιδεύονται οι φοιτητές του προγράμματος Λογοπαθολογίας;
  • Ποιες άλλες δραστηριότητες είναι διαθέσιμες για τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Λογοπαθολογίας;
  • Υπάρχουν ιδιαίτερες προβλέψεις για εργαζόμενους φοιτητές;
  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος Λογοπαθολογίας;
  • Ποια μαθήματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;
  • Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοπαθολογία είναι μια επένδυση που δημιουργεί ευκαιρίες εργοδότησης;
  • Πώς μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες;

Η ειδικότητα της Λογοθεραπείας/Λογοπαθολογίας παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη, καθώς οι ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό αυξάνονται. Η αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής αυξάνει τη συχνότητα διαταραχών επικοινωνίας στον ενήλικο πληθυσμό και την ανάγκη υπηρεσιών αποκατάστασης, επικοινωνίας και σίτισης. Οι αποδεδειγμένες μέθοδοι παρέμβασης σε διαταραχές λόγου και ομιλίας στην παιδική ηλικία, προσελκύουν όλο και περισσότερες οικογένειες να αναζητήσουν παρέμβαση, για να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας και τις προοπτικές ακαδημαϊκής εξέλιξης των παιδιών τους. Εξειδικευμένοι κλινικοί επιστήμονες μπορούν να προσφέρουν θεραπείες βασισμένες στις τελευταίες εξελίξεις της κλινικής επιστήμης και σε δοκιμασμένες μεθόδους που αποφέρουν επιτυχή αποτελέσματα.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λογοπαθολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου προσφέρει επιστημονική γνώση ανώτατου επιπέδου και εξειδίκευση στη Λογοπαθολογία. Οι φοιτητές μας μπορούν να επιλέξουν γνωστική περιοχή ανάμεσα σε διαταραχές επικοινωνίας και σίτισης παιδιών και ενηλίκων.

Το πρόγραμμα διαρκεί τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, και οι φοιτητές έχουν την επιλογή εκπόνησης διπλωματικής εργασίας ή εγγραφής σε δύο μαθήματα επιλογής. Κατά τη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου, οι φοιτητές ολοκληρώνουν πρακτική κλινική άσκηση.

Η κλινική άσκηση των φοιτητών πραγματοποιείται στην πρώτη αναγνωρισμένη Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και σε συμβεβλημένα εξωτερικά πλαίσια υπό την επίβλεψη έμπειρων Λογοπαθολόγων. Η κλινική άσκηση ανταποκρίνεται στην εξειδίκευση και τις ανάγκες κλινικής πρακτικής του φοιτητή.

Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν στα ερευνητικά προγράμματα των εργαστηρίων του προγράμματος, καθώς και στις δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς της Πανεπιστημιακής Κλινικής Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως, σε εργαζόμενους Λογοθεραπευτές. Τα μαθήματα προσφέρονται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες συγκεντρωτικής διδασκαλίας για διευκόλυνση των εργαζόμενων φοιτητών.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Λογοπαθολογία, στην ελληνική γλώσσα. Στους φοιτητές παρέχεται κάθε υποστήριξη ώστε να βελτιστοποιήσουν τις επιστημονικές και κλινικές τους γνώσεις. Η Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αποτελεί θεσμό παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Λογοθεραπείας, σε όλες τις ηλικίες. Θα τόνιζα ότι η λειτουργία της κλινικής προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία για πρακτική άσκηση σε συνεχόμενη βάση, πράγμα που συμβάλλει στην εμπειρία των σπουδαστών και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Σημαντικά κίνητρα για την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος Λογοπαθολογίας αποτελούν, η δομή του προγράμματος ώστε ο φοιτητής που ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του να αποφοιτά σε 3 εξάμηνα, η κλινική εμπειρία στην Κλινική Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου όπως έχει αναφερθεί, η αμέριστη υποστήριξη των φοιτητών, η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων στο σύντομο διάστημα που παρουσιάζονται οι διαλέξεις, οι υποχρεωτικές εργασίες για απόκτηση βαθύτερης γνώσης και τέλος, η συμμετοχή των φοιτητών σε κλινική έρευνα.

Το πρόγραμμα Λογοπαθολογίας προσφέρει μαθήματα όπως, Ερευνητικές Μέθοδοι στη Λογοπαθολογία, Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ομιλίας, Φωνητικές και Φωνολογικές Διαταραχές, Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές, Νευροπαθολογία Επικοινωνίας, Νευροπαθολογία Κινητικού Λόγου, Πρώιμες Διαταραχές Επικοινωνίας, Λογοπαθολογία στην Εκπαίδευση, Νευροπαθολογία της Φώνησης, Νευροπαθολογία της Κατάποσης, Ακουολογία, Αξιολόγηση Έρευνας στη Λογοθεραπεία.

Το Πανεπιστήμιο θα δεχτεί τους πρώτους φοιτητές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το Εαρινό τετράμηνο. Το Πρόγραμμα ξεκινά στις 21 Μαρτίου 2015.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα προσόντα για μια επιτυχημένη καριέρα στη Λογοπαθολογία. Οι εξειδικευμένοι Λογοπαθολόγοι μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας, με σημαντική κλινική υπεροχή. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες έχουν εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357-22713000 ή email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δρ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΘΩΔΗ, CCC-A, FAAA

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ακουολογίας

Συντονίστρια, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Λογοπαθολογίας

Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Pin It