Σούρλας: Το λαθρεμπόριο καυσίμων κόστισε στη χώρα μας 30 δις ευρώ

Ο Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, προ μηνός είχε δηλώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεις, πως τα κυκλώματα λαθρεμπορίας κόστισαν στη χώρα περισσότερα από 30 δισ. ευρώ!

Ωστόσο, δεν άργησε να εκστομίσει ότι: «Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «τα κυκλώματα αυτά είναι από τα ισχυρότερα, έδρασαν δεκαετίες και κόστισαν στη χώρα την τελευταία μόνο εικοσαετία περισσότερα από 30 δισ. ευρώ», ενώ αναφορικά με το χρέος που άφησαν οι λαθρέμποροι ανέφερε πως «δεν πρέπει να το πληρώσουν οι πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά, αλλά αυτοί που τα καταχράστηκαν».

Και αναρωτιέται κανείς: Αυτός δεν ήταν που, προ δεκαετίας, σαν μαϊντανός στις εκπομπές «Ζούγκλα» ωρύετο για τέτοιου είδους σκάνδαλα, και υποσχόταν ότι, όταν θα έρθουν «οι άσπρες ημέρες» της ΝΔ θα κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του; Και τώρα; Ένας πρωτοκλασάτος Σούρλας πάλι καταγγέλλει. Φυσικά, αφού αντάλλαξαν την εθνική κυριαεχία, τώρα αυτός είναι μια ψεύτικη, ραγισμένη χαντρούλα στο κομπολόι της Μέρκελ.

Pin It