Το θεοκρατικό μοντέλο

Ίσως για πολλούς φαίνεται εξωπραγματικό, συμβαίνει όμως στη χώρα που «άνθισε» -με την καθοδήγηση και τις ευλογίες της δύσης- η λεγόμενη «αραβική άνοιξη», στην Αίγυπτο. Αυτοσχέδιο δικαστήριο της χώρας καταδίκασε 528 ανθρώπους σε θάνατο. Μία από τις μεγαλύτερες μαζικές εκτελέσεις του αιώνα. Πίσω από κάθε πόλεμο βρίσκεται και κάποια θρησκεία, πίσω από τους πολιτικούς αχυράνθρωπους, κρύβονται ιμάμηδες, μουφτήδες, αρχιμανδρίτες, δεσποτάδες, μέχρι και η αυτού αγιότης του ίδιου του Πάπα.

Για όσους δε γνωρίζουν, το σημοντικότερο πόστο στην Αίγυπτο το κατέχειμια μια θρησκευτική προσωπικότητα, ο «πανάγιος» μουφτής Αλάμ, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση της μαζικής καταδίκη των 528 πολιτών έχει την ύψιστη αρμοδιότητα «διανομής δικαιοσύνης» αυτός αποφασίζει για τη ζωή και το θάνατο χιλιάδων πιστών! Υπάρχει το χρονικό περιθώριο των 10 ημερών για να απορρίψει, αν αποφασίσει αυτή την απόφαση. Διαφοροποιούμενοι, άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν ήδη καταδικάσει την απόφαση αυτή και απομένει η ετυμηγορία του Αλάμ, του πρώτου τη τάξη εκλεγμένου μουφτή, που ουσιαστικά κυβερνάει, κατέχει το ρόλο του ηθικού ηγέτη του εθνάρχη.

Σε μια επίδειξη πολιτικής ισχύος το καθεστώς της Αιγύπτου (που οι δυτικοί κατασκεύασαν) έστησε την δίκη παρωδία, για να τρομοκρατήσει με έναν ακόμη τρόπο το λαό που απελπισμένα προσπαθεί να αντισταθεί, χωρίς να έχει καταλάβει το αδιέξοδο σε κάθε περίπτωση. Χρησιμοποιεί τη βία, την ωμή καταστολή, τη βαρβαρότητα, το εκτελεστικό απόσπασμα για να εξολοθρεύσει κάθε εστία αντίστασης. Ο άμοιρος κοσμάκης πληρώνει τις αμαρτίες των δυτικών, των ΝΑΤΟικών, μέσα στους οποίους, είτε μας αρέσει είτε όχι συμμετέχουμε, σαν χώρα, και εμείς. Την ίδια στιγμή που οι ίδιοι μηχανισμοί μας εξολοθρεύουν κι' εμάς αλλά με ευγενέστρο τρόπο και «πολιτισμένες» διαδικασίες. Ο θάνατος του αυτόχειρα (Έλληνα) είναι δείγμα πολιτισμού, η ομαδική καταδίκη και η θανατική ποινή (του Αιγύπτιου) μέσω του αποσπάσματος, βαρβαρότης!...

Pin It