Άρση ασυλίας για Μιχελάκη ζητά η Επιτροπή της Βουλής

Η πικρή αλήθεια για τον Γ. Μιχελάκη: Είναι ο άνθρωπος που επέλεξε (με τόση αναξιοπρέπεια) να αναδειχτεί ως ο μεγαλύτερος monteur στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής προπαγάνδας. Παρ' ό,τι δεν είχε σπουδάσει Γραφικές Τέχνες, ούτε Κινηματογράφο, αυτό δεν τον εμπόδισε να υιοθετήσει τη χρήση αυτού του εργαλείου (montage) που μπορεί να κάνει το άσπρο, μαύρο. Η γνωστή του μονταζιέρα που δούλευε, και δουλεύει, νύχτα ημέρα σ' αυτό αποσκοπούσε, να αποπροσανατολίζει τις «μάζες» και αυτός ανενόχλητος να ασκεί τα «καθήκοντά» του -να κάνει επερωτήσεις στη Βουλή, κατά «παραγγελία»- σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται εις βάρος του, και για τα οποία ζητήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια του Σώματος η άρση ασυλίας του.

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο βουλευτής χρηματίζονταν από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη προκειμένου να καταθέτει στη Βουλή ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων του.

Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ υπέρ οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ψήφοι 5 υπέρ, έναντι 4 κατά).

Οι βουλευτές αποφάσισαν εξάλλου να εισηγηθούν προς την Ολομέλεια του Σώματος και την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση οι οποίοι κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς που έπεσαν στην κηδεία του πραξικοπηματία Ντερτιλή.

Pin It