Αεροδρόμιο Τρίπολης

Μία σημαντική απόφαση πάρθηκε σήμερα στις 09:30 π.μ. που θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην επάνοδο του τουρισμού στα νησιά του Αργοσαρωνικού σε παλιότερα και ζηλευτά επίπεδα. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση βάσει της οποίας το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει παράλληλα και ως πολιτικό, καλύπτοντας τις τεράστιες ανάγκες στον τομέα των μεταφορών και του τουρισμού.

Παρών μεταξύ άλλων και ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων, ενώ κατά την υπογραφή της σημαντικής αυτής απόφασης παρευρέθησαν τόσο ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που από κοινού θα αναλάβουν την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπύρος Σπυρίδων είπε σχετικά: «Με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου η περιοχή του Αργοσαρωνικού αποδεσμεύεται από το πανάκριβο και ευρισκόμενο κατά 50 km μακρύτερα αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αισιοδοξεί στην επαναφορά των τουριστικών εταιρειών που διακινούν επισκέπτες με charter και χαμηλού κόστους πτήσεις. Δηλαδή ο οργανωμένος και με διάρκεια επτά περίπου μηνών τουρισμός θα ξαναέλθει στα νησιά μας».

Pin It