Αλεξάντερ Ντούγκιν: Η Νέα Ρωσία

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν -γεωπολιτικός μέντορας του Β.Πούτιν-, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις σκέψεις του για το τι μέλλει γενέσθαι στην Κριμαία, στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι ο ιθύνων νους για τους γεωπολιτικούς του σχεδιασμούς του Πούτιν, δηλαδή αποτελεί το ρωσικό ισοδύναμο του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, που καθορίζει τις κινήσεις των Αμερικανών αντίστοιχα. Ο Μπρεζίνσκι ονόμαζε την Ουκρανία "κολόνα της Μόσχας" για αυτό και στόχευε στην απόσπασή της από αυτή πάση θυσία.

Στους σχεδιασμούς του λοιπόν υπήρχαν τρεις άξονες. Οι δύο στηρίζονταν στην αδυναμία της Ρωσίας να αντέξει τη δυτική πίεση, χωρίς να αποκλείουν κάποιο θερμοπυρηνικό πόλεμο ή χάος, ενώ η τρίτη ευελπιστεί στην ωρίμανση μιας "Ρωσικής Άνοιξης" (παιδαριώδες σενάριο) με τον παράλληλο πολιτισμικό θάνατο που οι ΗΠΑ έχουν εδραιώσει στην Ευρώπη.

Η "4η θεωρία" του Α. Ντούγκιν είναι ένα παράξενο μείγμα εθνικομπολσεβικισμού, με το «νεωτεριστικό» στοιχείο ότι θα έχει σαν βάση του την Ορθοδοξία. Φανατικός Ορθόδοξος και ίδιος (όσο και ο Πούτιν που διατηρεί καλές σχέσεις με το ιερατείο) πιστεύει στην δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης. Πρόκειται για ένα όραμα (ή όνειρο) που πατάει πάνω στον πόθο της αναβίωσης ενός νέου τύπου σοβιετικής ισχύος, που να στηρίζεται δηλαδή πάνω στις αρχές της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, με τη χρήση θρησκευτικού υπόβαθρου. Θεωρεί ότι η Ορθοδοξία στο τέλος θα απορροφήσει πολιτισμικά την παρηκμασμένη από την αμερικανική αλλοτρίωση Ευρώπη. (Αυτό ωστόσο υποτιμάει, ή σκόπιμα παραβλέπει, την παντοδυναμία του παπισμού, του στυλοβάτη του τότε Λεχ Βαλέσα, με τα γνωστά αποτελέσματα).

Τώρα πλέον η Κριμαία είναι ρωσική, ενώ είναι αναμενόμενο ότι ο Πούτιν που απολαμβάνει πλέον μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από το ρωσικό λαό, δε θα σταματήσει εκεί, αφού οι Ουκρανοί επιτίθενται στους Ρωσόφωνους ή Ρώσους της Ουκρανίας, επομένως στο σχεδιασμό του είναι η ανάκτηση όλων των εδαφών που βρίσκονται ανατολικά του Δνείπερου, της Νέας Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ (δηλ. οι Αμερικανοί) εγκαθιστούν βάσεις στη Νέα ) δυτική) Ουκρανία, για τη διασφάλιση, τουλάχιστον, του Κιέβου, ενώ οι εθνότητες Ρουθιοι, Ούγγροι, Πολωνοί, Ρουμάνοι κ.α. αλληλοκατηγορούνται για τη συρρίκνωση της χώρας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις περαιτέρω διαμελισμού της χώρας. Η Ουκρανία δεν υφίσταται ως ένα ομοεθνές κράτος και εύκολα με ένα μικρό υποδαυλισμό μπορεί να μετατραπεί σε μωσαϊκό μικρών κρατιδίων ή προσαρτήσεων. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία η Ευρώπη διασπάται και αυτή, άλλες χώρες ακολουθούν το άρμα των ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιπες στοιχίζονται πίσω από την «αναπτυσσόμενη» Ρωσία. Σχηματίζεται η Ηπειρωτική Ένωση ως συνομοσπονδία Ευρώπης και Ευρασίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρασιατικής Ένωσης. Αυτή είναι ενδεχομένως μια νέα σελίδα της ιστορίας σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Pin It