Δήλωση του προέδρου του ΕΟΤ

ΠΥΛΩΝΑΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Αύξηση στις προκρατήσεις προβλέπει ο πρόεδρος του ΕΟΤ

Το 2014 φαίνεται να εμφανίζει μια ανοδική πορεία για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χ. Πάλλη, και αυτό οφείλεται σε μια συντονισμένη και επίπονη προσπάθεια, ώστε το πολυπόθητο τουριστικό προϊόν να ανακτήσει σιγά σιγά το χαμένο του έδαφος. Η λαβωμένη τουριστική μας βιομηχανία δεν επιδέχεται περίοδο χάριτος. Ο ΕΟΤ προσπαθεί μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις να σταθεί αλληλέγγυος στους επαγγελματίες του τουριστικού τομέα και να συνδυάσει τέτοιες επιλογές, ώστε να υπάρξει δυνατότητα διεύρυνσης της τουριστικής κίνησης εστιάζοντας όχι μόνο στον τουρίστα υψηλής εισοδηματικής στάθμης, αλλά και σε αυτόν χαμηλότερου οικονομικού βεληνεκούς που θα κάνει και την διαφορά.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ανάκαμψη στις τοπικές κοινωνίες είναι το ζητούμενο. Σ’ αυτό το στόχο προσβλέπει η πολιτική του ΕΟΤ για το 2014 και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο, να κατορθώσει η χώρα μας να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Είναι δε αισιόδοξος, όπως τόνισε σε σχετική του συνέντευξη προς το δημοσιογράφο Γιώργο Ανδρή, ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί, αρκεί και οι επαγγελματίες να προετοιμασθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό για να υποδεχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες.

Ο ΕΟΤ στην προσπάθειά του να αυξήσει τις επισκέψεις τουριστών από τις εκτός Schenghen χώρες, έκανε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε οι ελληνικές προξενικές αρχές να επιταχύνουν την έκδοση VISA δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας, όπου η έκδοση τουριστικής βίζας να είναι ιδιαίτερα σύντομη. Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις του ΕΟΤ οι Ρώσοι που θα επισκεφτούν τη χώρα μας θα ξεπεράσουν φέτος το 1.000.000.

Pin It