Ζωή Κωνσταντοπούλου: Persona grata

«Ο κ. Μαρκογιαννάκης εχθές πραγματοποίησε νοθεία του αποτελέσματος, επιμένοντας ότι έγινε δεκτό το άρθρο 30, που καταψηφίστηκε απ” όλους», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Η διακεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε (στο ΒΗΜΑ FM) μεταξύ άλλων, ότι «τίθεται ζήτημα παραίτησης του κ. Μαρκογιαννάκη. Δεν μπορεί το πρόσωπο αυτό να συνεχίσει να προεδρεύει. Έπρεπε προ πολλού να μην βρίσκεται στη θέση αυτή που βρίσκεται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης βρίσκεται στη Βουλή, επειδή έγινε ένας συμβιβασμός μεταξύ του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη και της ΝΔ. Δεν είχε εκλεγεί βουλευτής το Μάιο του 2012. Έγινε βουλευτής με αυτούς τους συμβιβασμούς που έγιναν τον Ιούνιο του 2012 και έκτοτε εφαρμόζει πρακτικές δυναστικές και αντιδημοκρατικές από τη θέση του προέδρου, όπου και αν προεδρεύει».

Σε ανάλογο τόνο μίλησε και ο Νότης Μαριάς που ζήτησε και αυτός την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ. ΕΛ, Νότης Μαριάς, τόνισε ότι «αυτή η συμπεριφορά από πλευράς του προεδρείου και όλος ο χειρισμός νομίζω ότι είναι ένα τεράστιο πολιτικό θέμα, το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει. Δεν είναι μόνο το ζήτημα ότι κατεψηφίσθη το άρθρο 30 και εμφανίζεται στα πρακτικά ότι υπερψηφίστηκε. Υπάρχει θέμα και για τον κύριο προεδρεύοντα τη στιγμή εκείνη, για τη συμπεριφορά του -δείτε το βίντεο- και τον τρόπο που λειτούργησε. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και πιστεύουμε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και πρέπει να παραιτηθεί. Αυτή είναι η θέση μας, την οποία δηλώνουμε εδώ στο Σώμα».

Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον «πολιτικό πολιτισμό» μας και είμαστε τυχεροί που σ’ αυτή την τραγική πολιτική καμπή της χώρας μας ένα νέο πρόσωπο, ακούραστο και με τόσο δυναμισμό μάχεται καθημερινά με τους «πολιτικούς νάνους», ενός αλύγιστου υπεργίγαντα, του πολιτικού κατεστημένου. Persona grata λοιπόν η ζωή. Μακάρι να ευτυχίσουμε να τη δούμε και Υπουργό Δικαιοσύνης. Εκεί έχει να προσφέρει πολλά!

Pin It