Η εργολάβος της παραχάραξης της ιστορίας

Η κα Παπαγγελή ίσως έχει κατανοήσει ότι η μόδα και η πασαρέλα δεν αποδίδουν τόσο, όσο η πολιτική, (βλέπεις αυτές οι «φήμες» για τα 3.000.000 € για μια ψηφοφορία άναψαν φωτιές στους έχοντας πολύ φιλοδοξία και λίγο μυαλό), γι' αυτό και επενδύει με τις ελάχιστες δυνάμεις της και το ανεξάντλητο θράσος της στην παραχάραξη (της ιστορίας) και στη φιλοσοφία του καφενείου. Έτσι, στην προσπάθειά της να βρίσκεται στην επικαιρότητα, αδιαφορεί για την προσβολή της νοημοσύνης του μέσου έλληνα πολίτη και την πρόκληση του δημοσίου αισθήματος (αντίθετα, αυτό ακριβώς επιδιώκει), ενώ, ταυτοχρόνως, με τις παιδαριώδεις αναρτήσεις της προσφέρει και άφθονο γέλιο στο κοινό.

Αυτή η άμοιρη, που δεν είδε νεκρούς στο Πολυτεχνείο -και πού να τους έβλεπε εδώ που τα λέμε, αφού δεν είχε ακόμη γεννηθεί- τώρα στη νέα της ανάρτηση αναφέρει πως ο «ολοκληρωτισμός» των Αντιστασιακών οργανώσεων, δεν πέρασε, στην περίπτωση των «Δεκεμβριανών». Άρα ολοκληρωτισμός -κατ' αυτό το «πλάσμα»- δεν ήταν ο ναζισμός, αλλά οι αντιμαχόμενοι το ναζισμό. (Τα περί συμμάχων κ.λπ. είναι ο μαϊντανός στην σαλάτα της «πολιτικής» της).

Μάλλον ούτε τότε δε θα είδε νεκρούς από το Χίτλερ, ούτε τους φούρνους στο Άουσβιτς. Και, ναι μεν το Άουσβιτς πέφτει λίγο μακριά, αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν είδε ούτε τις 600.000 των νεκρών συμπατριωτών μας; Γι' αυτό τάσσεται με περίσσια θρασύτητα υπέρ των ναζιστών για να παραμένει στην επικαιρότητα, προσδοκώντας ότι αυτή τη φορά θα επικρατήσει ο ναζισμός, και αυτή θα απολαύσει τους καρπούς του. Αμ δε! Μακριά που νύχτωσε! Για άλλη μια φορά ο ναζισμός θα ηττηθεί και οι μνηστήρες θα ξαναμπούν στο καβούκι τους.

Pin It