Η 2η συνέντευξη του Κ. Κυριακόπουλου στο κανάλι «1TV»

Θετικά σχόλια απέσπασε η τηλεοπτική συνέντευξη του δημοσιογράφου - εκδότη της εφημερίδας «Καλαυρία», Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου από τους δημοσιογράφους του γεωργιανού καναλιού «Rustavi2». Ιδιαίτερα στάθηκαν στην αναφορά του, με στοιχεία, ότι το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού δεν αφορά μόνο τους Έλληνες αλλά όλους τους λαούς της Ευρώπης, καθώς και τους Γεωργιανούς και ολόκληρη την παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Ο Κ. Κυριακόπουλος διατηρεί από δεκαετίες ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τους γεωργιανούς, αλλά και τους ρωσικούς συλλόγους της Αθήνας. Έτσι, την Τετάρτη 8/7/2015, δέχτηκε τηλεφώνημα από άλλο γεωργιανό κανάλι, το «1TV», για μια νέα συνέντευξη μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα (που μεταδόθηκε στις 19:00).

Ερωτηθείς για το «τι μέλει γενέσθαι» μετά το ΟΧΙ, αν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup και τι θα πράξουν οι Έλληνες, ο εκδότης της «Καλαυρίας» απάντησε:

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για συμφωνία. Η κάθε πλευρά προσπαθεί να τεστάρει την άλλη, γίνεται ένας ανεξέλεγκτος πόλεμος νεύρων και αντοχής, οπότε καμία πλευρά δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να διακριθεί σε «πολιτικές επιδόσεις» που θα μπορούσαν τουλάχιστον να δώσουν παράταση σ’ αυτή την άγονη και υποκριτική δήθεν διαπραγμάτευση. Η ελληνική πλευρά έχει κάθε λόγο να θέλει άμεσα να λύσει τα φλέγοντα προβλήματά της, παρότι ο Ελληνικός λαός απαιτεί μια σκληρότερη αντίσταση από την κυβερνητική αντιπροσωπία».

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται ότι ενδιέφερε περισσότερο τους γεωργιανούς δημοσιογράφους ήταν ο ισχυρισμός του Κώστα Κυριακόπουλου, ότι τελικός στόχος όλων αυτών των συντονισμένων ενεργειών του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, είναι η Ρωσία. «Και αυτό, γιατί η Ρωσία του Πούτιν», όπως δήλωσε, «παρά τα προβλήματά της βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, έστω και με σχετικά χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης, ενώ έχει ανακαταλάβει τα «φρούρια» που της είχε αφαιρέσει ο Γέλτσιν. Γι’ αυτό, οι δυτικοί και οι τραπεζίτες (που εισέβαλαν και πήραν την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επί Γέλτσιν), τρέμουν τώρα μπροστά στην εφαρμογή του σχεδίου του Πούτιν να αναπτύξει τη δική του τράπεζα, να κυκλοφορήσει το νέο νόμισμα (χρυσό ρούβλι) και να στείλει σπίτι τους τούς ξένους τοκογλύφους. Η Ρωσία του Πούτιν ξανάγινε η 2η παγκόσμια δύναμη.

Ωστόσο, για να πετύχουν τη φθορά, και τελικώς την εξαφάνιση του Πούτιν, πρέπει να έχουν καλυμμένα (στην κυριολεξία) τα νώτα τους, δηλαδή πρέπει να εξουδετερώσουν ακόμη και την παραμικρή πιθανή εστία αντίστασης, και ως τέτοια θεωρείται και η Ελλάδα. Λόγοι ιστορικοί, αλλά και εκτιμήσεις για τη σημερινή στάση και «πιστεύω» των Ελλήνων, υπαγορεύουν την ολοκληρωτική υποδούλωσή τους, ώστε να μηδενιστεί κάθε σκέψη εναντίωσης. Ελλάδα και Σερβία αποτελούν το δίδυμο των ανυπότακτων ή πεισματάρηδων συγκατοίκων της Γηραιάς Ηπείρου για τους νοσταλγούς του δόγματος της «Άρειας φυλής».

Οι λαοί της Ευρώπης οφείλουν να χτίσουν μια Νέα Ευρώπη, με σεβασμό στην αυτοδιάθεση των εθνοτήτων, την αλληλεγγύη και την ισότιμη συμμετοχή στο κοινό όραμα, χωρίς διευθυντήρια και τραπεζίτες, τοκογλύφους, δουλέμπορους, ή επίσημους εμπόρους βίζας. Θέλουμε μια Ευρώπη που να χωράμε όλοι και να πάψει η αισχρή εκμετάλλευση των «αδυνάτων» από τους «ισχυρούς».

Στη θέση τη δική μας βρέθηκαν οι χρεοκοπημένοι Γερμανοί το 1953, τότε που κι’ εμείς αποτελούσαμε με τους συμμάχους μας, τους δανειστές, και είπαμε ναι στο κούρεμα του γερμανικού χρέους κατά 62 %. Αυτή την αλληλεγγύη χρειάζεται ολόκληρη η Ευρώπη σήμερα και όχι το διχασμό ανάμεσα σε βόρειους και νότιους. Οι Γεωργιανοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ανάγκη και τι αλληλεγγύη. Νομίζω πως ο λαός μας βρέθηκε αλληλέγγυος προς τον Γεωργιανό, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και της δημιουργίας του νέου Γεωργιανού κράτους».

Pin It