«Ιερή» και όσια τροπολογία

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (ΑΒΔΗΡΙΤΙΣΜΟΣ) – ΚΛΗΡΙΚΟΙ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Εξαιρούνται οι κληρικοί από τη διαθεσιμότητα.

Τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων», εξαιρεί τους κληρικούς από τη βάσανο των υπολοίπων Ελλήνων.

Έτσι, καταργούνται οι διατάξεις περί συστήματος αξιολόγησης (Ν. 4024/ 2010). Διατηρείται το καθεστώς των λεγόμενων «ειδικών περιπτώσεων», που επιτρέπει στους κληρικούς να παραμένουν στο απυρόβλητο, μακρυά από διαθεσιμότητες και κινητικότητες.

Και όλα αυτά τη στιγμή που όλοι οι κλάδοι των υπολοίπων εργαζομένων τίθενται σε καθεστώς φωτογραφικής αξιολόγησης με άγνωστα κριτήρια, ιερείς και μοναχοί είναι εκ προοιμίου αξιολογημένοι και ικανοί, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτοαξιολογογούνται και βασιλεύουν «ελέω Θεού!».

Επιπλέον, ενώ μέχρι τον «νόμο Τρίτση» (που ισχύει κατά μέρος και όπως τα συμφέροντα της εκκλησίας εξυπηρετεί), η μισθοδοσία των κληρικών καλυπτόταν από τους πόρους της εκκλησίας, με τον «νόμο Τρίτση» οι κληρικοί έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι με πολλαπλά προνόμια και προκλητική αυτοτέλεια. Αλλά η προκλητική μεταχείριση -σε εποχές διαθεσιμότητας- πολλαπλασιάζεται από το γεγονός ότι και τα δικά τους τα παιδιά -οι καθηγητές του ΕΠΑΛ της καταργημένης ειδικότητας «Γραφικών Τεχνών της Σιβιτανιδείου- (Σχολή της εκκλησίας) εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα, παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοί τους της αντίστοιχης ειδικότητας σε όλα τα δημόσια ΕΠΑΛ βρίσκονται όλοι σε διαθεσιμότητα. Μέχρι εκεί τα πλοκάμια της εκκλησίας!... Και όλα αυτά με την υπογραφή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, (του οποίου η γραμματέας συμπληρώνει το σκάνδαλο του 21ου αιώνα). Έτσι, με μια μονοκονδυλιά οι ιερείς απαλλάσσονται πάσης δοκιμασίας, ενώ αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά ως το γνωστό ιερατείο που, γιατί να μην ευλογεί το θεάρεστο έργο της τρόικας, όταν ολόκληρος ο εκκλησιαστικός ιστός της χώρας συγκυβερνά; Αβδηριτισμός λοιπόν και... ευλόγησον το λαό του Ισραήλ!

Pin It