Ισονομία για το Νίκο Ρωμανό

Σε έναν κόσμο που ανταποκρίνεται στην παθογένεια, έτσι όπως την περιγράφει ο Τσόμσκι, ως το «ζαλισμένο κοπάδι» που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, λόγω της χειμέριας νάρκης που του έχει επιβληθεί από τα σχολεία, την εκκλησία και τα ΜΜΕ, ο όρος «τρομοκράτία» οφείλει να προσδιοριστεί μέσω ευρύτερων κοινωνικών ζυμώσεων. Είναι καιρός το «ζαλισμένο κοπάδι» να σταθεί με θάρρος απέναντι σ' αυτό το ταμπού και να δώσει την απάντηση που καθημερινά αναμασάει, αλλά αδυνατεί να τη βροντοφωνάξει προς τα έξω.

Τρομοκρατία ασκεί αυτός που με τις ενέργειές του προκαλεί τον τρόμο στις κοινωνίες των πολιτών, αυτός που αφαιρεί ζωές, που επιβάλλει τη σιωπή, που έχει τη δύναμη να εκτελεί «συμβόλαια» μακρυά από τον οίκο του, εκ του ασφαλούς. Τρομοκράτης είναι εκείνος που οργανώνει προβοκάτσιες, που χρησιμοποιεί παρακρατικούς μηχανισμούς, πράκτορες, και αιματοκυλάει ολόκληρα έθνη, δημιουργεί εμφυλίους πολέμους, κλέβει τον πλούτο των υποταγμένων λαών, δημιουργεί καραβάνια μεταναστών, δημιουργεί σκλάβους στη δούλεψη των αφεντικών. Τρομοκράτες είναι οι πάσης φύσεως μαφιόζοι που εμπορεύονται το ανθρώπινο σώμα, που πουλούν το λευκό θάνατο, είναι εκείνοι που ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα τους μέσα από τα ποδοσφαιρικά σωματεία, εκείνοι που δημιουργούν τράπεζες με τα κεφάλαια που έχουν καταληστευτεί από τα χέρια των εργατών, των αγροτών, των επαγγελματιών. [Τρομοκράτες -σε αντίθεση με τους μαφιόζους/επιχειρηματίες- δεν είναι οι (ελάχιστοι) έντιμοι μικροβιομήχανοι που παράγουν, και κάποιοι απ' αυτούς συνεισφέρουν στον αγώνα επιβίωσης του κοινωνικού συνόλου]. Τρομοκράτες είναι όλοι αυτοί που εκ του ασφαλούς καταχρώνται την εξουσία, αυτοί που αυτοπροστατεύονται με την «επινόηση» της πολιτικής ασυλίας, όλοι αυτοί που αλληλοκαλύπτονται, όλοι αυτοί που εκ του μηδενός αναβαθμίζονται σε γαλαζοαίματους, όλοι εκείνοι που απαρνούνται τις σπουδές τους, τα επαγγέλματά τους και στοιχίζονται στις ουρές των πολιτικάντηδων, που -στο δικό τους χρηματιστήριο- εξαργυρώνουν τις ψήφους τους στα βουλευτικά έδρανα με 3.000.000 ευρώ.

Αρχιτρομοκράτες είναι εκείνοι που εμπλέκονται στις «εξοπλιστικές βιομηχανίες», οι μιζαδόροι των πολέμων, της μοιρασιάς και του ολέθρου. Είναι μακρύς ο κατάλογος των τρομοκρατών και ίσως κατηγοριοποιημένος. Τρομοκράτες επαγγελματίες, τρομοκράτες ιατρικά πιστοποιημένοι, τρομακράτες κομπάρσοι, αφελείς, πρόβατα επί σφαγήν, και τέλος, «τρομοκράτες» ιδεολόγοι.

Ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός συνελήφθη ως αναμεμειγμένος στην υπόθεση της τράπεζας και ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης. Πέρα από την «ειδική μεταχείριση» που του επιφύλαξε το κράτος κατά τη σύλληψή του, αυτή τη στιγμή του στερεί και αυτά που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Ο Νίκος Ρωμανός πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις και θέλει να σπουδάσει. Αυτό είναι ένα δικαίωμα που δίνεται στους κρατούμενους, να μπορούν να σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο η αρμόδια επιτροπή των φυλακών εξαιρώντας τον Νίκο Ρωμανό, παραβιάζοντας κατάφωρα το δικαίωμά του αυτό -ουσιαστικά να επανενταχτεί στην κοινωνία-, δεν του επιτρέπει να παίρνει τη σχετική άδεια ώστε να σπουδάσει. Η εν λόγω επιτροπή, ενεργώντας ως πληρεξούσια αρχή κρατικής εκδίκησης ανάγκασε τον πολιτικό κρατούμενο να προβεί σε απεργία πείνας (διαρκείας), με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του. Στο αίτημά του να τύχει ισονομίας και ίδιας μεταχείρισης με όλους τους υπόλοιπους συγκρατούμενούς του που παίρνουν άδειες, ώστε να μπορούν να σπουδάζουν, πλήθος κόσμου συμπαραστέκεται, ακόμη και γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο έχει μεταφερθεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τελεί υπό κατάληψη, ενώ οι ανακοινώσεις του indymedia κάνουν λόγο για την περίπτωσή του:«Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται αιχμάλωτος του κράτους από τις 1/2/2013 για την διπλή απαλλοτρίωση τράπεζας και ΕΛΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η πράξη του αποτελεί μέρος του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, ενάντια σε όσους είναι υπεύθυνοι για την λεηλασία που επιβάλλεται στην κοινωνία συνολικά από το κράτος και το κεφάλαιο.Οι πολιτικές επιλογές του Ν. Ρωμανού και η αγωνιστική του συστράτευση αποτελεί συνέχεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008.Αγωνίζεται για ένα κόσμο χωρίς εξουσία, εκμετάλλευση και αφεντικά.Ο αγώνας των φυλακισμένων απεργών πείνας για μια ανάσα ελευθερίας και ενάντια στη βαρβαρότητα του εγκλεισμού και της όξυνσης της σωφρονιστικής καταστολής, (διακοπή και άρνηση αδειών, γενίκευση του καθεστώτος απομόνωσης, φυλακές τύπου Γ) βρίσκεται πλάι-πλάι με τον αγώνα του κάθε καταπιεσμένου ενάντια στην καταστολή και τη λεηλασία της ζωής του. Η κατάληψη του Πολυτεχνείου επιχειρεί /έχει σκοπό να δώσει στο απελευθερωμένο έδαφος του ΕΜΠ χαρακτηριστικά ενός ανοιχτού, μαζικού και μαχητικού κέντρου αγώνα, παράλληλα με κάθε άλλο σημείο που αναπτύσσεται προς την κατεύθυνση της δικαίωσης των αιτημάτων του Ν. Ρωμανού (χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών) αλλά και της υπόθεσης της κοινωνικής απελευθέρωσης γενικότερα.Συγκεντρώσεις και πορείες:Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 18:00: ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (Αθήνα) | ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (ΠΑΤΡΑ) | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (Iωάννινα) | ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (Μυτιλήνη) | ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ (Ηράκλειο) | ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ (Αγρίνιο) | ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (Ρέθυμνο) | ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ (Ναύπλιο) | ΑΓΟΡΑ ΧΑΝΙΩΝ (Χανιά) | ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. (Σπάρτη) στις 17.00

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Συγκένρωση στην πλατεία Καλλιθέας (Θεσσαλονίκη) στις 17:00

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου: Συγκέντρωση στο Σταθμό του Μετρό Αιγάλεω, στις 18:00

Pin It