Και πάλι ο Βαρουφάκης

■ Ενοχλήθηκαν που ο Βαρουφάκης μαγνητοφωνούσε κρυφά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά δεν τους καίγεται καρφάκι που το ουσιαστικά ανώτερο όργανο της ευρωζώνης, αυτό δηλαδή που καθορίζει τη γραμμή, δεν έχει θεσμική υπόσταση και στις συνεδριάσεις του δεν κρατούνται πρακτικά.

Αφησαν όμως να περάσουν στο ντούκου, πολλά άλλα, προφανώς γιατί υπονομεύουν την επιχειρηματολογία τους.

■ Ασχολίαστη έμεινε η αναφορά του Βαρουφάκη ότι, όπως τον ενημέρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον Ιανουάριο του 2015 στα ταμεία της χώρας υπήρχαν χρήματα μόνο για 12 μέρες. Σ’ αυτήν την κατάσταση παρέδωσαν την οικονομία οι διασώστες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που επαίρονταν και συνεχίζουν να το κάνουν ότι κληροδότησαν στους κατσπλιάδες του αριστερού λαϊκισμού έναν παράδεισο.

■ Δεν στάθηκαν στην αποκάλυψη Βαρουφάκη ότι ο Σόιμπλε του εκμυστηρεύθηκε σε μια κρίση ειλικρίνειας ότι, αν ήταν στη θέση του, δεν θα ψήφιζε το πρόγραμμα, ενώ η Λαγκάρντ τού είπε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

■ Δεν συγκινήθηκαν με τη δήλωση Βαρουφάκη ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ τον προειδοποίησε λίγες μέρες πριν από τη Ρίγα ότι θα εκδηλωθεί από μεγάλα μέσα ενημέρωσης επίθεση κατά της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά. Αν ρίξετε μια ματιά στα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών θα διαπιστώσετε ότι η εκδοχή Βαρουφάκη έχει βάση.

■ Και βεβαίως δεν ασχολήθηκαν με τη μαρτυρία Βαρουφάκη ότι μ’ ένα τηλεφώνημά του το Βερολίνο έπεισε το Πεκίνο να μη δανείσει την Ελλάδα. Μάλλον θεωρούν ότι στη σημερινή Ευρώπη, που θαυμάζουν χωρίς αστερίσκους, ο ωμός εκβιασμός είναι φυσιολογική πρακτική.

Pin It