Μηνύσεις Μητσοτάκη - Δημητριάδη κατά Μπαξεβάνη για την Energa

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Πειραιώς με επίκεντρο την υπόθεση Φλώρου της Energa και αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο o ανιψιός (σ.σ. γιος της αδελφής του Κατερίνας) και σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν συνέταιρος και νομικός σύμβουλος του Α.Φλώρου, ενώ έστησε και offshore της Energa.

To γεγονός σχολιάστηκε με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο αναρωτιέται «αν υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του».

Αναλυτικά:

«Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που καλό θα είναι να σταματήσουν να σιωπούν και να δώσουν πειστικές απαντήσεις.

Μετά τον κ. Φρουζή, ένας ακόμη άριστος, ο κ. Αριστείδης Φλώρος της Energa, υπήρξε προστατευόμενος της οικογένειας, αφού ο ανιψιός και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, όχι μόνο ήταν δικηγόρος του αλλά, όπως κατέθεσε στον ανακριτή, έστησε ο ίδιος τις offshore μέσω των οποίων καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Αναρωτιόμαστε αλήθεια, υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του;

Υ.Γ. Καλοί οι δικηγόροι του κ. Φλώρου, εξαίρετος μεταξύ αυτών ο κ. Βορίδης, αλλά η πλάκα με τους θεσμούς τελείωσε…»

ΝΔ: Μηνύσεις Μητσοτάκη, Δημητριάδη κατά Βαξεβάνη

Απαντώντας η ΝΔ με μία οξύτατη ανακοίνωση προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη τόσο του προέδρου της Κυρ.Μητσοτάκη όσο και των άμεσα εμπλεκόμενων (σ.σ. Γρηγόρη Δημητριάδη) «καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές κατά του συκοφάντη Κώστα Βαξεβάνη». Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την Πειραιώς, «ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και απελευθερώθηκε, προσφάτως, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου».

Pin It