Οι έμποροι και τα «κορόϊδα» οι Τροιζήνιοι

Είναι μεγάλες οι ρίζες του μπαομπάμπ. Όσο και να κόψει κανείς τους κλώνους, αυτό κλαδεύεται, γεννάει καινούργιους, μεγαλύτερους. Αν κυνηγάς τη σκιά του, αυτό θα μένει ανέπαφο και οι έρευνες θα τελειώνουν με τη δύση του ηλίου. Τότε η σκιά γίνεται άφαντη, ενώ το μπαομπάμπ αναπαύεται, μεγαλώνει, θεριεύει.

Εν προκειμένω, οι συμμορίες στην Τροιζηνία, αλλά και μέσα στο νησί του Πόρου, είναι πολλές, το μαύρο χρήμα άφθονο. Η επί δεκαετίες ατιμωρησία, ο στρουθοκαμηλισμός και ο ωχαδερφισμός ενήργησαν καταλυτικά, και οι επιτήδειοι αποθρασύνθηκαν.

Σήμερα το πανελλήνιο έμεινε με ανοιχτό το στόμα, ενώ οι κάτοικοι του Πόρου και της Τροιζηνίας δέχτηκαν με ανακούφιση την είδηση της σύλληψης και εξάρθρωση (;) μιας περίπου ντουζίνας πολιτών που φέρονται εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα πλουτισμού με παράνομα μέσα, πλαστογραφίες, οργανωμένο έγκλημα και επιχειρήσεις/πλυντήρια. Κάποιοι είναι νεοεισαχθέντες στο «colpo grosso locale»», ενώ κάποιοι άλλοι έχουν το ποινικό τους μητρώο λερωμένο προ πολλού. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Στις 7/7/2011, αστυνομικοί της ασφάλειας Άργους σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Πόρου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι 45χρονου "προμηθευτή", στο Άνω Φανάρι Τροιζηνίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χασίς βάρους 97 γρ., ένα βάζο με σπόρους χασίς, κουκούλες προσώπου, ένα πιστόλι μάρκας Walter των 9 χιλιοστών μαζί με γεμιστήρα που περιείχε 14 φυσίγγια. Επίσης ένα σύγχρονο πιστόλι μάρκας Zastava των 6,35 χιλιοστών με γεμιστήρα, διακόσια τριάντα πέντε φυσίγγια των 7,65 χιλιοστών, τριάντα τέσσερις φυσίγγια των 6,35 χιλιοστών, ένα πιστόλι με αμπούλες Raical, επτά αμπούλες αέρος και δύο κουτιά με σφαιρίδια, δύο πυροκροτητές, συνδεδεμένους με βραδύκαυστο φυτίλι, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με κάμερες καταγραφής περιμετρικά του σπιτιού. Τότε είχαν κατασχεθεί το αυτοκίνητο και το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου.

2. Το καλοκαίρι του 2014, αστυνομικοί του Α/Τ Πόρου (που τώρα τελευταία παρουσιάζει μεγάλες επιτυχίες) συνέλαβαν νεαρό καλλιεργητή, ενώ το δωμάτιο στο Α/Τ Πόρου γέμισε με κατασχεμένα χασισόδενδρα.

3. Η υπόθεση της γνωστής «απατεώνισσας» δίνει την εικόνα της γενικευμένης διάβρωσης στην τοπική κοινωνία, όπου άλλοι αγκομαχούν για να βγάλουν το ψωμί τους και άλλοι, με πλάτες και κυκλώματα δε διστάζουν να πλουτίζουν με μια απλή κίνηση. Χρειάζεται και θράσος βέβαια, αλλά και περισσή απερισκεψία, αν πιστεύει κανείς πώς μπορεί επ’ άπειρον να ζει όχι απλώς παρασιτικά, αλλά και να πλουτίζει με τον ιδρώτα των άλλων.

4. Σήμερα έχουμε την νέα αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, ένα μεγάλο και καλά οργανωμένο δίκτυο που δρούσε στην περιοχή της Τροιζηνίας και με χαρακτηριστική άνεση πλούτιζε παράνομα, βρίσκεται στο δρόμο της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η απάτη που πραγματοποιήθηκε από το κύκλωμα υπερβαίνει το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Το κύκλωμα πλαστογραφούσε και σκηνοθετούσε εικονικά τροχαία ατυχήματα, ενώ προέβαινε σε εισπράξεις τεράστιων ποσών από ασφαλιστικές εταιρείες.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται 44χρονος φανοποιός από την Τροιζηνία, με συνεργάτιδα την 37χρονη σύζυγό του, ενώ στην ομάδα συμμετέχουν τέσσερις αστυνομικοί (48χρονος Ανθυπαστυνόμος, δύο Αρχιφύλακες 45 και 48 ετών και 32χρονος Αστυφύλακας) που υπηρετούν σε Αττική, Αίγινα και Κρήτη. Ακόμη μια 51χρονηυπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Πειραιά, δύο δικηγόροι 65 και 35 ετών, ένας 58χρονος πραγματογνώμονας ασφαλιστικών εταιρειών, μια 54χρονη ασφαλίστρια, ένας 49χρονος έμπορος αυτοκινήτων και ένα ακόμα άτομο 53 ετών, που λειτουργούσε ως«ψευδομάρτυρας», σευποθέσεις που αφορούσαν τις απάτες. Και φυσικά ένας 47χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, καθώς και ένας 45χρονος πραγματογνώμονας. Μεγάλο το κύκλωμα, μεγάλη και η μπάζα!

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα:

Με τη βοήθεια και συνδρομή της 51χρονης υπάλληλου της Διεύθυνσης Μεταφορών, άλλαζε διαρκώς πινακίδες στα οχήματα που κατείχε ήτου προμήθευε ο 49χρονος έμπορος αυτοκινήτων στην Αττική και απέκρυπτε τις προηγούμενες ζημιές, πλαστογραφώντας τις άδειες κυκλοφορίας.

Με αυτό τον τρόπο πετύχαινε την καταβολή μεγάλων χρηματικών αποζημιώσεων, έως και 28.000 ευρώ ανά περίπτωσηατύχημα, ύστερα από τη δικαστική εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων.

Η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να αποκρύπτονται τα «ίχνη» των σκηνοθετημένων ατυχημάτων και να μην γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της απάτης φρόντιζε να επιμερίζει – κατανέμει τα «ατυχήματα» σε όλες σχεδόν τις ασφαλιστικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύονταν στο έπακρο διάφορες ατέλειες στις διαδικασίες ελέγχου.

Τι προέκυψε από την έρευνα:

25.000 σελίδες προανακριτικό υλικό και 550 φάκελοιτροχαίωνατυχημάτων.

Η οικονομική ζημιά σε τουλάχιστον 27 ασφαλιστικές εταιρείες, ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ. Σε περισσότερες από 30 περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από ζημιές οχημάτων που είχαν προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο, με τη ζημιά να ανέρχεται περίπου σε 100.000 ευρώ,

Σε 40 περιπτώσεις παρουσιάστηκαν ακριβώς οι ίδιες ζημιές, με διαφορετικές όμως πινακίδες οχημάτων και σεδιαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες, με τη ζημιά να ανέρχεται σε 250.000 ευρώ περίπου, συντάχθηκαν 100 ψευδή δελτία ατυχημάτων περίπου, με πλαστογραφημένες τις υπογραφές των εμπλεκομένων, για τα οποία η ζημιά ανέρχεται σε 750.000 ευρώ περίπου και σε 90 περιπτώσεις περίπου, χρησιμοποιήθηκαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας, εξουσιοδοτήσειςκ .λπ., για τις οποίες η ζημία ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σεκαταστήματα, οικίες και γραφεία των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλαστές εξουσιοδοτήσεις και πλήθος άλλων ομοειδών εγγράφων πιστόλι και περίστροφο τα οποία κατείχε παράνομα ο 48χρονος Ανθυπαστυνόμος 15 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων τα δέκα είχαν εμπλακεί σε εικονικά τροχαία ατυχήματα και είχαν καταβληθεί επανειλημμένως μεγάλες χρηματικές αποζημιώσεις και τα άλλα πέντε (μικρής αξίας) τα οποία παρουσιάζονταν ως υπαίτια τροχαίων ατυχημάτων.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προέκυψε συμμετοχή - εμπλοκή υπαλλήλων ασφαλιστικών εταιρειών, αρμοδίων για τον έλεγχο, διακανονισμό και πληρωμή τω ναποζημιώσεων, καθώς και συνεργασία τους με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάροςτους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Σε βάρος των αστυνομικών διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ωστόσο το παράνομο κέρδος είναι σίγουρα κατά πολύ μεγαλύτερο, αφού το κύκλωμα λειτουργούσε επί δύο περίπου δεκαετίες και δεν περιοριζόταν μόνο στα εικονικά τροχαία ατυχήματα. Αυτοκίνητα μαϊμούδες σε ασυναγώνιστες τιμές, και μονοπωλιακή σχεδόν μεταχείριση για συγκεκριμένες εταιρείες οδικής βοήθειας. Έτσι, ίσως δίνεται και μια εξήγηση στο γιατί, όταν κάποιος επισκέπτης πάθαινε κάποια βλάβη στο αυτοκίνητό του και απευθυνόταν στις αρχές, αυτή του έδιναν το τηλέφωνο αυτής της συγκεκριμένης και μόνο οδικής βοήθειας. Από κει και πέρα τα υπόλοιπα εννοούνται.

Η εφημερίδα «Καλαυρία» είχε κατ’ επανάληψη αναφερθεί σε αυτά τα περιστατικά και είχε επισημάνει ότι τα κυκλώματα θεριεύουν στην περιοχή της Τροιζηνίας. Μάλιστα, στην περίπτωση της βαπτισμένης ως «απατεώνισσα της Τροιζηνίας» είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα για πάμπολλες αξιόποινες πράξεις, αλλά το βαθύ κομματικό κράτος όλα αυτά τα έγραφε εκεί που δεν πιάνει το μελάνι. Γι’ αυτό η εφημερίδα είχε επισημάνει ότι πρέπει να γίνει και εισαγγελική έρευνα στα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί για προσλήψεις στο δημόσιο, γιατί το πρώτο κύκλωμα είχε προμηθεύσει αρκετούς «πλασταποδόχους» με τίτλους μαϊμούδες. Έτσι λοιπόν θα μπορέσει να απαλλαγεί το κράτος από τους επιρρεπείς στην παρανομία δημοσίους υπαλλήλους αντί να απολύει στα τυφλά όποιον δεν ανήκει στην «πελατειακή λίστα».

Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι, άλλοι εν ενεργεία και άλλοι σε σύνταξη που απέκτησαν περιουσίες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ακόμη και αν αποταμίευαν όλους τους μισθούς τους σε όλη τους την καριέρα! Πώς προέκυψαν λοιπόν αυτές οι περιουσίες; Ε, πότε λοιπόν θα φροντίσει κάποιος εισαγγελέας να προβεί στον απαραίτητα έλεγχο; Το περίφημο πόθεν έσχες λοιπόν, πότε θα εφαρμοστεί;

Μια άλλη επισήμανση που είχε κάνει η εφημερίδα «Καλαυρία», είναι ότι δε μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος (και πολύ περισσότερο ένας αστυνομικός) να υπηρετεί για μεγάλο διάστημα στο ίδιο μέρος. Δυστυχώς, σαν λαός οι περισσότεροι των Ελλήνων προστρέχουν πρώτοι στους δημόσιους υπάλληλους προκειμένου να τους διανοίξουν δρόμους διαπλοκής. Κι’ εδώ, η πολιτεία αντί να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τους επιτρέπει να γίνονται και δημοτικοί σύμβουλοι στις τοπικές κοινωνίες!

Μια παρένθεση τώρα για τους τοπικούς μας άρχοντες: Μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά και οι δήμαρχοι να μην γνωρίζουν απολύτως τίποτα; Οι σειρήνες βουίζουν από τα Βλαχαίικα μέχρι το Κολιάκι κι’ αυτοί να φορούν ωτασπίδες; Επομένως που βρίσκεται η πηγή του κακού; Τό μπαομπάμπ, όσο να του κόψεις κάποιους κλώνους, αυτό θα θεριεύει. Δουλέψτε εσείς σαν σκλάβοι κορόιδα Τροιζήνιοι!

Έμποροι και εμποράκια,

διακινητές και βαποράκια,

τοκογλύφοι, τότε, τώρα,

ελυμαίνονταν τη χώρα /καλή ώρα...

Pin It