Οι Ρώσοι αναχαιτίζουν αμερικανικά κατασκοπευτικά

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό όμιλο εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec), οι ρώσικες ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν ένα αμερικανικό, κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε σε υψόμετρο περί τα 4.οοο μέτρα πάνω από την Κριμαία. Σε τέτοιο ύψος ουσιαστικά το αεροσκάφος δεν είναι ορατό από το έδαφος. Ωστόσο, χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza οι Ρώσοι κατάφεραν να διακόψουν την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το MQ-5B ανήκε στην 66η αμερικανική ταξιαρχία αναγνώρισης που εδρεύει στη Βαυαρία.

Οι Αμερικανοί πειραματίζονται επικίνδυνα με την ετοιμότητα των Ρώσων και την αντοχή του Πούτιν. Η Ευρώπη (συνεπώς και η χώρα μας) δεν πρόκειται να αποκομίσει κανένα όφελος από την πληγή που η ίδια άνοιξε, με τις εστίες των ναζιστικών οργανώσεων που έχουν αναλάβει να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα». «Ακτιβιστές», «αγανακτισμένοι» και ναζιστές είναι τα νέα φρούτα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες σε ένα καλά οργανωμένο και επικίνδυνο παιχνίδι και με ρόλους επιμερισμένους ανά ομάδα. Στόχος τους οι αναταράξεις, η πολιτική αστάθεια και η δημιουργία κλίματος εμφιλιοπολεμικού. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στα διεθνή «θεσμικά όργανα», «Συμβούλια Ασφαλείας», «Διεθνή Δικαστήρια» κ.λπ., με τη συνδρομή των Μέσων Προπαγάνδας να παίξουν το δεύτερο επεισόδιο του θεατρικού. Η Ευρώπη αγκυλωμένη στις επιταγές των ΗΠΑ, θυμίζει το μικρό σκυλάκι που, κρυμμένο και φοβισμένο μέσα στο βαρέλι, γαβγίζει για να ακουστεί η φωνή του δυνατότερη.

Και, ενώ για τις επεμβάσεις σε μικρές χώρες, αυτό δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους λαούς, μιας και πρόκειται για εύκολη λεία και μακριά από το σπίτι τους, στην περίπτωση της Ουκρανίας (ουσιαστικά η πρόκληση προς τη Ρωσία), τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Εδώ, πρόκειται για μια ανυπολόγιστη και (φαινομενικά) αψυχολόγητη ενέργεια. Τώρα, το ψυχροπολεμικό κλίμα άρχισε να γίνεται περισσότερο ορατό, και δεν είναι λίγες οι φωνές που μιλάνε για επικίνδυνα παιχνίδια με φόντο το φάντασμα των πυρηνικών.

Pin It