Οι «στυλοβάτες» του συστήματος

Η δικαιοσύνη απεφάνθη: Εκθαμβωτικές αυξήσεις που βγάζουν το δικαστικό σώμα εκτός… Μνημονίου. Οι δικαστικοί λοιπόν, θα πάρουν από το Σεπτέμβριο σε εφαρμογή των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.

Πρόκειται για αποδοχές στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 ενώ αντίστοιχη ρύθμιση περιμένουν και οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες) που είναι η δεύτερη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων» που δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά τη διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας και των δικών τους περικοπών περιμένουν την επάνοδο στις αποδοχές του Ιουλίου 2012 αλλά και την καταβολή αναδρομικών μιας διετίας.

Αντίθετα οι πανεπιστημιακοί καθηγητές είχαν μια αρνητική γι” αυτούς απόφαση από το Στ” Τμήμα ΣτΕ, που έκρινε μεν συνταγματικά ανεκτές τις δικές τους περικοπές ως μιας άλλης κατηγορίας «ειδικών μισθολογίων», αλλά παρέπεμψε τελικά το ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια ΣτΕ λόγω σπουδαιότητας. Όσο για τους κατώτατους μισθούς των 300 - 4000 ευρώ, εδώ τα πάντα κυλάνε σε πλήρη ομαλότητα.

Pin It