Ο Επαναστάτης μας αποχαιρέτησε για πάντα!

Φιντέλ Κάστρο! Το όνομα που θα μείνει στην ιστορία, ο άνθρωπος που έταξε τη ζωή του στην αναδιαμόρφωση της κοινωνίας, της ελευθερίας του Κουβανικού λαού, ο άνθρωπος που δεν δίστασε να τα βάλει με το μεγαθήριο που κοιμόταν έξω από την πόρτα του. Ο Φιντέλ Κάστρο, όχι μόνο το αποτόλμησε, αλλά βγήκε και νικητής! Κι' ας έκαναν 618 απόπειρες δολοφονίας του οι Αμερικάνοι! Ganador por siempre! Αφήνοντας παρακαταθήκη στους λαούς, την προάσπιση της παγκόσμιας επανάστασης, της ανατροπής τήςφεουδαρχίας, του τότε και του σύγχρονου Μεσαίωνα.

Ο Φιντέλ απαντούσε στις καθημερινές προκλήσεις των Γιάνκηδων ατενίζοντας τη θάλασσα και ρίχνοντας δυο «φάσκελα» στην απέναντι ακτή των τυχοδιωκτών εποίκων που μόνο τους μέλημα ήταν, και είναι, η ενδυνάμωση της πολεμικής μηχανής, της βιομηχανίας του ολέθρου.

«Σύντομα θα κλείσω τα 90. Σύντομα θα γίνω σαν όλους τους άλλους. Για όλους μας έρχεται κάποτε η ώρα μας». 90 χρόνια βίου για τον Φιντέλ Κάστρο, 90 χρόνια αγώνα τού πατέρατής επανάστασης, του κοσμήτορα του κομμουνιστικού μοντέλου. Γιατί, μόνο ο Φιντέλ κατάφερε να στεριώσει τον κομμουνισμό και να επικρατήσει μέχρι σήμερα, χωρίς κανείς να μπορέσει να τον κατηγορήσει για τίποτα.

Ήρθε η στιγμή –όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε και ο ίδιος στην τελευταία του ομιλία- να ταξειδέψει προς τους συντρόφους του.

«Ελευθερία ή θάνατος!», φώναζε ομέγας ρήτωρ, στην κατάμεστη από ένθερμους οπαδούς του πλατεία τής Αβάνας, ενώ εκείνοι απαντούσαν εν χορώ: Venceremos!

Ο κομαντάτε τής Κουβανικής Επανάστασης θα παραμείνει για πάντα το σύμβολό της, το σύμβολο αδελφοσύνης των λαών, θα λείπει Αυτός, θα μείνουν οι ιδέες του. Por siempre!

Καλό σου ταξείδι, Πατέρα των λαών!

Pin It