Ο παραμυθιασμένος Καραμανλής

Δεν είναι τα λεγόμενα Fake news, η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα που χαρακτηρίζουν την Δεξιά, είναι οι μύθοι, τα παραμύθια που οι ευφάνταστοι σεναριογράφοι των «επικοινωνιακών επιτελείων» της με απίστευτο θράσος διοχετεύουν μέσω των καναλιών τους. Η κατασκευή τού «Εθνάρχη» γερο Καραμανλή, του αρχιτέκτονα της χούντας και της ΝΑΤΟϊκής υποταγής ήταν μία χαρακτηριστική επίδοση κατασκευής σύγχρονων «ηρώων». Ο Καραμανλής που αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι και παρασκηνιακά έπαιζε το παιχνίδι της Δύσης για μια «ομαλή μετάβαση» στην εποχή τής μεταπολίτευσης, ουσιαστικά στην συνέχιση της αμερικάνικης μπότας με την μισή Κύπρο δώρο στην Τουρκία, θα ήταν αυτός που θα βαφτιζόταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, «Εθνάρχης».

Σήμερα, σε μια εποχή που όλα είναι ρευστά, σε κάθε σημείο της υδρογείου, ένας νέος «ηγέτης» πρέπει να κατασκευαστεί. Και, αλίμονο, αυτός θέλουν να είναι ένας ακόμη Καραμανλής! Για τον οποίο έφτιαξαν αυτό το γελοίο και παιδαριώδες σενάριο που το βάφτισαν μάλιστα «Πυθία»! Ένα σενάριο, ένα παραμυθάκι για δήθεν προσπάθεια «ξένων σκοτεινών δυνάμεων» να τον δολοφονήσουν. Και έρχεται σήμερα η ΕΥΠ να αποδείξει ότι όλο αυτό ήταν ένας μύθος. Δεν υπήρχε καν λόγος να αποδείξει τίποτα η ΕΥΠ, αφού κανείς δεν είχε δώσει βάση σε αυτό το παιδικό παραμυθάκι. Δηλαδή τον άνθρωπο που μαζί με τον Σημίτη χρεοκόπησαν την χώρα, και με τον Αλογοσκούφη να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει σάλιο», τον ετοιμάζουν τώρα για σωτήρα.

Οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε μια τέτοια «λύση» θα μπορούσε να ευσταθεί, αφού οι προσπάθειές τους με τον Σαμαρά για ακροδεξιά και παρακμιακή πολιτική απέτυχε παταγωδώς, ενώ η προώθηση του ίδιου και ίσως χειρότερου εκφραστή αυτής της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύεται προβληματική. Ο δε χώρος του Κέντρου διαμοιράζεται σε κάθε λογής τυχοδιώκτη που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κενό. Με αυτό σαν δεδομένο και την διαπίστωση ότι η Αριστερά τού Τσίπρα μεταβάλλεται σε ένα καθαρά κεντρώο κόμμα, η ανάγκη δόμησης ενός νέου «εθνοσωτήρα» προβάλλει επιτακτική.

Από την πλευρά του ο Καραμανλής, που δεν θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανείς τον ίδιο για αυτές τις αθλιότητες –αφού γίνονται γι’ αυτόν χωρίς αυτόν- φαίνεται να υποχωρεί στις παροτρύνσεις των «επιτελείων» που εναγωνίως αναζητούν να ενθρονιστούν στην χαμένη τους καρέκλα. Οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες τής χώρας» ετοιμάζουν για μια ακόμη φορά τον «σωτήρα» της χώρας. Της Ν.Δ. Ο ίδιος ο Καραμανλής ετοιμάζεται να κάνει παρέμβαση στις επικείμενες εκλογές, να ενισχύσει τον ελλιποβαρή Μητσοτάκη, μήπως και σώσει κάπως την κατάσταση. Θα τα καταφέρει, ο άνθρωπος που ώθησε την χώρα στην χρεοκοπία και έφυγε νύχτα από το παλάτι για να κρυφτεί στην Ραφήνα, να μας «σώσει»;

Pin It