Παλαιστίνη: Το ατέλειωτο δράμα

Η Παλαιστίνη για μια ακόμη φορά υποφέρει. Δεινά χειρότερα κι’ από αυτά που είχαν υποστεί οι Εβραίοι από τις θηριωδίες των ναζί. Μόνο που αυτή τη φορά (για πολλοστή) οι θύτες είναι τα τότε θύματα, η δε θηριωδία τους κατά πολύ πιο απάνθρωπη. Χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη σφάζονται καθημερινά από τους Σιωνιστές Ισραηλινούς, ο χάρος με το δρεπάνι του και την πεντάλφα αποκεφαλίζει μικρά αθώα παιδιά μπροστά στα μάτια των δυτικών μεγαλοσχημόνων που τόσο «ευαισθητοποιούνται» για τα εσωτερικά αφρικανικών και αραβικών χωρών, μπροστά στα μάτια της Μέρκελ, και όλων των ηγετών της Ε.Ε. που επιλεκτικά στέλνουν βομβαρδιστικά και ισοπεδώνουν χώρες και λαούς για δήθεν διευθέτηση των «τεχνιτών κρίσεων». Ουσιαστικά αυτοί είναι που ενθαρρύνουν τους δολοφόνους Σιωνιστές στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Ένα κράτος ελεύθερο, κυρίαρχο, βρίσκεται εξοντωτικά αποκλεισμένο από το Ισραήλ, η Λωρίδα της Γάζας περικυκλωμένη από ένα τεράστιο εχθρικό τείχος (ενώ οι πανηγυρισμοί της Δύσης ακόμη δεν έχουν σταματήσει για την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ενός τείχους που είχε στηθεί από τους δικαιωμένους νικητές κατά τον Β’Π.Π. με στόχο την αποδυνάμωση των αιμοσταγών Γερμανών και την αποκατάσταση της ειρήνης). Τώρα όμως αφανείς (;) συνεργάτες ενός απάνθρωπου τείχους, ηθικοί αυτουργοί στην απάνθρωπη αυτή γενοκτονία. Γιατί;

Μέσα σε πέντε εβδομάδες, τρεις ισραηλινοί έφηβοι δολοφονήθηκαν στη δυτική όχθη, ένα αγόρι απ΄ την Παλαιστίνη πυρπολήθηκε ζωντανό, ένα παιδί Αμερικανικής υπηκοότητας ξυλοκοπήθηκε βάναυσα απ’ την ισραηλινή αστυνομία και πάνω από 40 παιδιά της Γάζας έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές εναέριες επιθέσεις. Δεν πρόκειται πλέον για Παλαιστινιακό - πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίων αθώων παιδιών κι ο κόσμος έχει αρχίσει να αναπτύσσει ανοσία στις εικόνες παγκόσμιας ντροπής.

Τα διεθνή ΜΜΕ το παρουσιάζουν λες και είναι μια σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ίσες, αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Σίγουρα υπάρχουν επιθέσεις Παλαιστινίων «θερμόαιμων» και όχι εξτρεμιστών –αφού βιώνουν ασταμάτητα και συστηματικά την καθημερινή βία και ωμότητα ισραηλινών στρατιωτών, βιώνουν καθημερινά τον εποικισμό των εδαφών τους από τους πανίσχυρους εισβολείς-, οι επιθέσεις λοιπόν αυτές σε αθώους και αμάχους εχθρούς είναι εξίσου δολοφονικές και πρέπει να σταματήσουν, αλλά το ζητούμενο είναι: πού βρίσκεται η ρίζα του κακού; Η ρίζα της διαμάχης βρίσκεται αλλού, βρίσκεται στο ξεκλήρισμα στην καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή τη στιγμή, το Ισραήλ εισβάλει, καταπατά, χτίζει αποικίες, βομβαρδίζει και ελέγχει το νερό, το εμπόριο και τα σύνορα ενός νόμιμα ελεύθερου κράτους το οποίο έχει αναγνωριστεί απ’ τα Ηνωμένα Έθνη. Το Ισραήλ έχει ουσιαστικά μετατρέψει τη Γάζα στη μεγαλύτερη, υπαίθρια φυλακή που υπήρξε ποτέ και την έχει περιφράξει. Τώρα που οι βόμβες πέφτουν βροχή, χιλιάδες οικογένειες είναι παγιδευμένες χωρίς καμία διέξοδο.

Γινόμαστε μάρτυρες φρικτών εγκλημάτων πολέμου τα οποία δεν θα γίνονταν ανεκτά οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Γιατί επιτρέπουμε να συμβαίνουν στην Παλαιστίνη; Πριν μισό αιώνα, το Ισραήλ και οι γειτονικές, αραβικές χώρες ήρθαν σε ρήξη κι έτσι το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Η κατοχή εδάφους μετά από πολέμους είναι συχνό φαινόμενο. Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία στρατιωτική κατοχή να εξελίσσεται σε τυραννία δεκαετιών. Το μόνο που πετυχαίνει η διαιώνιση αυτής της κατάστασης είναι να πυροδοτεί και να δημιουργεί δυναμικές αντιδράσεις εις βάρος αθώων πολιτών. Και ποιος την πληρώνει στο τέλος; Η πλειοψηφία απλών πολιτών, το δράμα οικογενειών κι απ’ τις δυο πλευρές που το μόνο που ζητούν είναι ελευθερία και ειρήνη. (Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι πλην των Σιωνιστών υπάρχουν δημοκρατικές δυνάμεις και μέσα στο Ισραήλ που εναντιώνονται στην απάνθρωπη πολιτική των Ισραηλινών, που απαιτούν, τι άλλο; Ειρήνη, ανθρώπινη ζωή, να ξημερώνουν οι ημέρες χωρίς τον εφιάλτη των σφαγών, των αντιποίνων, τη δράση των απελπισμένων καμικάζι).

Το ξέρουμε πως για πολλούς το αίτημα μας προς τις εταιρίες για απόσυρση των επενδύσεών τους απ΄ τα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης ίσως ν’ ακούγεται μεροληπτικό, ιδίως στην Ευρώπη και στην Αμερική -- αλλά δεν είναι. Πρόκειται για την πιο δραστική, ειρηνική τακτική που μπορεί να φέρει τέλος στον κύκλο βίας, να επιτύχει ασφάλεια για το Ισραήλ κι ελευθερία για την Παλαιστίνη. Η Παλαιστίνη από μόνη της φαντάζει σαν μυρμήγκι μπροστά στη δύναμη και τον πλούτο του Ισραήλ κι αφού το Ισραήλ αρνείται να δώσει τέλος στην παράνομη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, ο κόσμος όλος πρέπει να ξεσηκωθεί και να κάνει το κόστος της κατοχής αβάσταχτο.

Το Ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο ABP, επενδύει σε ισραηλινές τράπεζες που χρηματοδοτούν την κατοχή της Παλαιστίνης. Τεράστιες τράπεζες όπως η Barclays επενδύουν σε προμηθευτές όπλων του Ισραήλ και σ’ άλλες κατοχικές εταιρίες. Ο κολοσσός πληροφορικής Hewlett-Packard προμηθεύει εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης για τον έλεγχο των κινήσεων των Παλαιστινίων. Κι η Caterpillar παρέχει μπουλντόζες που χρησιμοποιούνται για την κατεδάφιση Παλαιστινιακών σπιτιών κι αγροκτημάτων. Αν όμως δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη κατακραυγή που υπήρξε ποτέ ζητώντας απ΄ τις εταιρίες να αποσυρθούν απ΄ την περιοχή, θα αποδείξουμε πως η ανθρωπότητα δεν είναι πια συμμέτοχη σ’ αυτό το λουτρό αίματος. Ο λαός της Παλαιστίνης κι οι προοδευτικοί ισραηλινοί καλούν τον κόσμο να στηρίξει αυτή τη διέξοδο. Ας τους δείξουμε τη συμπαράστασή μας.

Pin It