Ποιοι είχαν αρνηθεί το βουλευτικό αυτοκίνητο το 1981-85;

Είπαν ΟΧΙ: Ανδρέας Παπανδρέου, Γιάννης Αλευράς, Παναγιώτης Κατσαρος και Μανώλης Μπεντενιώτης

Η είδηση σε πολλούς ίσως είναι γνωστή, ωστόσο αξίζει να την επαναφέρουμε, εν όψει των προσπαθειών που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τον προσανατολισμό όλων μας προς μια δικαιότερη κοινωνική πραγματικότητα. Έτσι, θα πρέπει να σταθούμε και να υπενθυμίσουμε στους «εκλεκτούς» του κοινοβουλίου μας ότι ο θόρυβος που έγινε τόσο για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, όσο και για άλλα προνόμια είναι κάτι που μας αφορά όλους. Οι βουλευτικές απολαβές ήταν και είναι τεράστιες –κυρίως στις ημέρες μας- και αποτελούν πρόκληση για τον κουρελιασμένο Έλληνα της καθημερινότητας.

Ας πάμε πίσω λοιπόν στην πρώτη περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση του 1981-1985. Τότε, που ούτε κρίση υπήρχε, ούτε δυστυχία. Και όμως, τότε βρέθηκαν βουλευτές, που για λόγους αρχής, αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο. το τίμημα του οποίου υπολογιζόταν συμβολικά στο 1/20 της αξίας του και μάλιστα σε δόσεις.

Ποιοι ήταν αυτοί; Ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, ο βουλευτής Α’ Αθηνών και πρόεδρος της Βουλής Γιάννης Αλευράς, βουλευτής Καρδίτσας Παναγιώτης Κατσαρος και ο βουλευτής Πειραιά Μανώλης Μπεντενιώτης.

Pin It