Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του πρώην Δασάρχη Πόρου

Μετά την αναίρεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα εκδικασθεί στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του πρώην δασάρχη Πόρου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση αναίρεσης «γιατί η απόφαση είναι ασαφής και ελλιπής και δε δικαιολογεί γιατί δεν πείστηκε για την ενοχή του κατηγορουμένου από τα αναφερόμενα στην απόφαση και τα πρακτικά στοιχεία».

Ο πρώην δασάρχης Πόρου, είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης με την υπ’ αριθμ. 631-623/2013 και 28/2014 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς με την «κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση».

Έτσι αναμένεται η συζήτηση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και εφόσον γίνει δεκτή «να παραπεμφθεί η υπόθεση σε νέα συζήτηση ενώπιον του ίδιου Δικαστηρίου το οποίο θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές».

Ο πρώην δασάρχης όπως αναφέρεται στην έκθεση αναιρέσεως «απομακρύνθηκε της Υπηρεσίας την 1η Φεβρουαρίου 2012, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, ανασταλείσα επί τριετία, συνιστάμενη στο ότι υπό την προαναφερθείσα ιδιότητα του δασάρχη Πόρου στις 24-2-2003 επέτρεψε την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Εταιρείας STET ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ εντός δασικής έκτασης στη θέση «Καμάρα» Πόρου χωρίς αυτή να έχει τηρήσει τους όρους σχετικής άδειας εγκατάστασης για τη λήψη αδειών και από τις λοιπές δημόσιες αρχές δυνάμει της υπ’ αριθμ. 174/2011 αμετάκλητης αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Πειραιά».

Έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι ο πρώην δασάρχης είχε καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά της εφημερίδας «Καλαυρία» από τις οποίες ο ίδιος αργότερα παραιτήθηκε, (επομένως η εφημερίδα αθωώθηκε), ενώ οδηγήθηκαν στο αρχείο και οι μηνύσεις του, κατά των εφημερίδων «Βραδυνή» και «Καθημερινή» και του περιοδικού «Πολιτικά Θέματα» αλλά και κατά του τότε βουλευτή κ. Μπεντενιώτη, αφού θεωρήθηκε ότι δε συνιστούσε συκοφαντική δυσφήμιση.

Pin It