Συμπεριφορά Γ. Κουμουτσάκου έναντι των ΑΜΕΑ

Σε τεράστιο πολιτικό και πρωτίστως ηθικό ολίσθημα υπέπεσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι φανερό ότι έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία στη Β’ Αθήνας και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ακόμη και την αυριανή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Πρότεινε λοιπόν σχετικό ψήφισμα, το οποίο έκαναν δεκτό οι άλλες παρατάξεις, προσθέτοντας μια φράση περί περικοπών των επιδομάτων των ΑΜΕΑ «την εποχή των μνημονίων». Γεγονός που προκάλεσε την οργή του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος είναι προφανές ότι διεκδικεί το ρόλο του Άδωνη Γεωργιάδη, ως εκπροσώπου της Τρόικας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έτσι, δείχνοντας και πόσο μεγάλο και πραγματικό είναι το ενδιαφέρον του για τα ΑΜΕΑ, αποφάσισε να… αποχωρήσει από τη συνεδρίαση από τις 17.00 (για να κάνει δημόσιες σχέσεις επίδειξης «κοινωνικής ευαισθησίας» μέσω φιλικών του ΜΜΕ), με αποτέλεσμα να μην μείνει ούτε για τη ψήφιση του δικού του ψηφίσματος! Προηγουμένως βέβαια είχε φροντίσει να απορρίψει την πρόταση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κ. Θανοπούλου αλλά και του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Αττική» και προέδρου των Νεφροπαθών, κ. Καστρινάκη, που πρότειναν τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την άλλη εβδομάδα, με την παρουσία των εκπροσώπων όλων των συλλόγων των ΑΜΕΑ, προκειμένου να μην αποφασιστεί κάτι ερήμην τους.

Κάτι το αυτονόητο, που όμως είναι φανερό ότι δεν εξυπηρετεί την λογική «φωτογραφίζομαι με ΑΜΕΑ – καταθέτω ψήφισμα – δίνω είδηση στα ΜΜΕ» του κ. Κουμουτσάκου.

Η αποθέωση της εργαλειακής και άκρως υποκριτικής χρήσης της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία από τον επικεφαλής της παράταξης «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» είναι ότι στο ψήφισμά του προτρέπει τους δήμους και τις περιφέρειες να απαλλάξουν από τα τέλη τα άτομα με αναπηρία. Απορία: ως γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ γιατί δεν προτείνει να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή σχετική διάταξη; Τι τον εμποδίζει;

Pin It