Το δημαρχείο Μπέου

Όταν η Ελλάδα αναδεικνύει στην πολιτική ανθρώπους, το λεξιλόγιο των οποίων περιορίζεται σε τρεις λέξεις που επαναλαμβάνονται (μαλ...., γαμ...., πουσ....,), όταν άνθρωποι που τόσα χρόνια έδρασαν στο παρασκήνιο (παρασκήνιο, για όσους δεν έχουν μάτια να δουν τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη τους) , όταν αναδεικνύει ως δημάρχους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής παράγκας, όταν άνθρωποι της φυλακής αναλαμβάνουν πολιτικά ινία, όταν, όταν...., τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Όταν υπάρχουν άνθρωποι (παντελώς αγράμματοι) που δε διστάζουν να λένε ότι επί χούντας «δεν είχαμε χρέος», τη στιγμή που κυκλοφορούσαμε με τρύπια παπούτσια, όταν άνθρωποι συνεργάζονται είτε συνειδητά, είτε εν αγνοία τους με το διεθνές ναζιστικό αδελφάτο , τότε δεν υπάρχει, παρά ο δρόμος της ξενιτιάς.

Ο δήμαρχος Βόλου, ο γνωστός Μπέος [που όταν αναλάβει μια ομάδα (παρακατιανή) είναι τόσο «ικανός», ώστε να τη φέρει στα ευρωπαϊκά σαλόνια], στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο αρνήθηκε την πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να εκδώσει ψήφισμα που να καταδικάζει τη δολοφονία του Π. Φύσα, αλλά οι σύμβουλοί του είχαν και το θράσος να μιλήσουν για «φασισμό», όταν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα.

Ο Μπέος και οι συν αυτώ, μάλλον έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν να «διοικούν» μοναρχικά, με την παρουσία μόνο του «Καίσαρα», χωρίς την πλέμπα της αντιπολίτευσης που ευαισθητοποιείται σε θέματα δημοκρατίας και άλλα τέτοια ευτελή. Αξίζει όμως να ασχοληθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα με αυτό τον ιδιότυπο «αυτοδιοικητικό συμπεριφορισμό», και πολύ περισσότερο με το οιδιπόδειο πολιτικό σύμπλεγμα, ένα σύνδρομο που συναντάται σε άτομα που εξορκίζουν αυτό που είναι, που εξορκίζουν τον εαυτό τους. Ναζιστές για παράδειγμα να «βρίζουν» τους άλλους ως φασίστες! Μια διδακτορική διατριβή λοιπόν θα ερευνούσε πολλές πτυχές του ζητήματος και ίσως απαντούσε σε τέτοιου είδους μυστήρια. Εκτός και εάν η κλινική ψυχιατρική έχει δώσει απαντήσεις, που όμως είναι άγνωστες σε εμάς, στο ευρύ κοινό.

Ο «διάλογος» λοιπόν που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Μπέου:

««Ο κόσμος του Βόλου μας ψήφισε και μας έστειλε στο Δ.Σ. για να προσφέρουμε έργο και όχι για πολιτική αντιπαράθεση. Η παράταξη δεν θα ψηφίσει ξανά ψήφισμα για τη γενική πολιτική. Μόνο για την πόλη μας», και συνέχισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.: ««Ο κανονισμός καταστρατηγήθηκε λίγο την προηγούμενη συνεδρίαση και έγινε θέμα στα ΜΜΕ. Εάν δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες πέφτουμε σε φαυλοκρατία και λαϊκισμό που τον είδαμε σε όλη του την έκφανση που είναι η άλλη όψη του φασισμού. Αυτός ο φασιστικός τρόπος που εφαρμόστηκε με την αποχώρηση των τριών μειοψηφιών δε θα περάσει. Είναι η αίσχιστη μορφή φασισμού. Φασιστόμουτρα είναι αυτοί που μας κατηγορήσανε και πρέπει να ντρέπονται και να μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους».

Ντροπή για το λαό του Βόλου.

Pin It