Το χουνέρι του Άδωνι

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού καβάλησε το καλάμι με την επίσκεψη (μαϊμού) στο Χάρβαρντ, σκέφτηκε να το κάνει φάμπρικα και αποφάσισε να του κλείσουν (άλλοι) επίσκεψη στο Imperial College του Λονδίνου. Ανάρτησε λοιπόν στο twitter την “είδηση”, ότι δέχτηκε (!) πρόσκληση από το Imperial College του Λονδίνου, για να μιλήσει στους Έλληνες φοιτητές του Imperial College για την υγεία στα χρόνια της κρίσης.

Όμως εδώ δεν είναι Γιάνκηδες (εδώ είναι Βαλκάνια...) και η υποδοχή που του επιφυλάχτηκε ήταν η αναμενόμενη, αφού οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα εναντίον στα αγγλικά και τα ελληνικά, διακόπτοντας την ομιλία του.

Τον κάλεσαν να μιλήσει για το σύστημα υγείας της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τον ότι όσα λέει είναι ψέματα. Και ο διάσημος βιβλιοπώλης τους απάντησε: "Δεν ξέρετε τίποτα για τη Δημοκρατία", (ενώ ο ίδιος ξέρει από χούντα). Οπότε ένας εξοργισμένος φοιτητής του είπε ότι "δεν ξέρει τίποτα από την πραγματικότητα", και άλλος ότι: «δεν ξέρουμε τίποτα για τη δική σας Δημοκρατία, όπως την εννοείτε εσείς».

Μια κοπέλα του φώναξε: «Πήγαινε να πουλήσεις βιβλία». Και τότε ήταν που ο Γεωργιάδης ήθελε να φάει τα ρούχα του, αρκέστηκε όμως να απαντήσει ότι «για την πώληση των βιβλίων θα τον κρίνει ο ελληνικός λαός». Στη συνέχεια αναγκάστηκε να φύγει «με την ουρά στα σκέλια», ιδιαίτερα εκνευρισμένος...

Μετά από λεκτική αντιπαράθεση λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με φοιτητή, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές διάβασαν κείμενο εναντίον του, για την πολιτική του που όπως υποστήριξαν διαλύει το εθνικό σύστημα υγείας και αποχώρησαν. Ο υπουργός συνέχισε την ομιλία (μόνος του)!

Τελικά, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, αφού τα σχόλια των άγγλων πανεπιστημιακών ήταν δυσμενέστατα. Χαρακτήρισαν τον υπουργό αυταρχικό με ακροδεξιές πρακτικές (πες τες με τ’ όνομά του Χρισόστομε!). Ο φουκαράς είχε μάθει από την τηλεόραση που, σε ένα μονόλογο, ούρλιαζε για τα βιβλία του, αλλά και από τους υπαλλήλους των ελληνικών καναλιών που πετάγεται σαν το ... πουλί, (τον κόκορα)!

Αν σ’ αρέσει μπάρμπα Λάμπρο κλείσε διάλεξη στην Άνδρο!

Pin It