Το χρήμα του Άδωνι

«Δει δη παιδείας, ώ άνδρα Αθηναίε»!

Ίσως θα έπρεπε κανείς να φροντίσει ώστε να τοποθετηθεί μια επιγραφή με αυτό το περιεχόμενο στην είσοδο του γραφείου του υπουργού/καταστροφέα της δημόσιας υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Γιατί, αυτός ως τηλεβιβλιοπώλης και μίζερος μικροαστός μόνο για τα χρηματάκια του ενδιαφέρει, για τους παράδες του. Και τους πασάδες του. Άπαξ και χάσει τους πασάδες (και το πασα-δι-λίκι του), λέει, με άλλα λόγια αν του το φυλάει η μοίρα και πάρουν τίποτα ΣΥΡΙΖΑίοι την εξουσία, αυτός θα ναγκαστεί να βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό! Λες και θα είναι ο μόνος της συνομοταξίας του που θα προβεί σ' αυτήν την «πατριωτική πράξη»... Αλλά, με το "αν" (θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ), στην προκειμένη περίπτωση δεν εισάγεται πρόταση υποθετική. Για κατάφαση πρόκειται (και το γνωρίζει καλά, ο φουκαριάρης, αυτό), οπότε το "αν" περιττεύει. Επομένως για δύο πράγματα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: Για την αυτοεξορία Πάγκαλου (Πάγκακου) στο Παρίσι, συντροφιά με την Αλ Σαλέχ και τον εκπατρισμό των χρημάτων του.

Παγερά αδιάφορους αφήνουν όλους τους Έλληνες, τόσο οι αυτοεξορίες, όσο και οι εκπατρισμοί χρημάτων. Αυτό που καίει όλους τους Έλληνες, είναι ο επαναπατρισμός των παιδιών τους, όλων των νέων και σπουδαγμένων Ελλήνων, των επιστημόνων που οι Αδώνιδες ουσιαστικά εξόρισαν στο εξωτερικό. Κάθε άλλο όμως παρά αδιάφορους αφήνει τους βασανισμένους Έλληνες η συζήτηση αυτή για την τύχη του θησαυροφυλακίου του «εργατικού» και «φιλόπονου» υπουργού, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των υπόδουλων ιθαγενών αδυνατεί να πληρώσει το νέο χαράτσι (υπό τον εξωραϊσμένο τίτλο ΕΝΦΙΑ), τη στιγμή που όλοι σκέφτονται πώς θα τον βγάλουν και τούτο το χειμώνα, κουρελιασμένοι από τη φτώχεια και την ψυχική εξαθλίωση.

Όμως, ο ενός κοκόρου γνώση, Άδωνις, ούτε που το σκέφτεται να προκαλεί τόσο ξεμωραμένα όλους όσους είχαν την ατυχία να τον παρακολουθούν στην επίμαχη συζήτηση με τον Βαρεμένο, και να προσφέρει τροφή στους γελοιογράφους. «[.... θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;...]. Τελικά, ποιος είναι ο βαρεμένος; Άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη;

Pin It