Έκθεση πραγματοποιεί το Σωματείο «Χρήστος Φουρνιάδης»

Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου

και των αρχαιολογικών χώρων Τροιζήνας, Πόρου, Μεθάνων

και της ευρύτερης περιοχής Τροιζηνίας «Χρήστος Φουρνιάδης»

Έκθεση με τίτλο «Η αρχαιολογική σκαπάνη στην επαρχία Τροιζηνίας ανά τους αιώνες» πραγματοποιεί το Σωματείο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου και των αρχαιολογικών χώρων Τροιζήνας, Πόρου, Μεθάνων και της ευρύτερης περιοχής Τροιζηνίας «Χρήστος Φουρνιάδης» από τις 5 έως 17 Αυγούστου στο ισόγειο του ιστορικού κτηρίου Κωστή Κοκκάλα (τέως κτήριο Εθνικής Τραπέζης) στην Πούντα.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τους αρχαιολογικούς χώρους και τις ανασκαφικές έρευνες της ευρύτερης περιοχής: Ιερό του Ποσειδώνα, Κάβο Βασίλη, Μόδι, Μπούρτζι, Κάστρα Τροιζηνίας, αρχαιότητες Τροιζήνας, Μαγούλα, Μέθανα, ενάλιες αρχαιότητες, καθώς και από ευρήματα.

Την ημέρα των εγκαινίων το Σωματείο θα ανακηρύξει την κ. Ελένη Κονσολάκη Γιαννοπούλου, Επίτιμη Προϊσταμένη της πρώην ΚΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Επίτιμο Μέλος του. Η ανακήρυξη αυτή θα γίνει για την ολόπλευρη προσφορά της στην αναβάθμιση του Μουσείου Πόρου και κυρίως για το πολυτιμότατο ανασκαφικό της έργο στο Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, κατατάσσοντας έτσι ολόκληρη την επαρχία στα παγκόσμια αρχαιολογικά ενδιαφέροντα.

Στη συνέχεια η αρχαιολόγος της περιοχής κ. Μαρία Γιαννοπούλου θα μιλήσει για το έργο του Χρήστου Φουρνιάδη και για όλη του την προσπάθεια για την δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στον Πόρο.

Η εγκαινίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 21.00, και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 19.30 έως τις 22.30 καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της.

Το Σωματείο «Χρήστος Φουρνιάδης» για αυτήν την πρώτη έκθεση από την σύστασή του συνεργάστηκε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ινστιτούτο Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών και υποστηρίζεται υλικοτεχνικά από τον Δήμο Πόρου.

Pin It