Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την ψήφιση της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση δύο νέων έργων οδοποιίας στα Αντικύθηρα και τα Μέθανα από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εγκρίθηκαν, η σύναψη και οι όροι της προγραμματικής σύμβασης για το υδρευτικό έργο στα Κύθηρα και οι προγραμματικές συμβάσεις για την ανάπλαση της παραλίας της Πούντας στον Πόρο, της παρέμβασης στο αρδευτικό δίκτυο Λεμονοδάσους Πόρου και στο αρδευτικό δίκτυο Καρατζά Τροιζηνίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:

  1. 1.Βελτίωση βατότητας διάνοιξης και τσιμεντόστρωση Περιφερειακού δρόμου Ποταμού Αντικυθήρων.
  2. 2.Ολοκλήρωση οδού Π. Ράλλη Λουτρόπολης Μεθάνων.
  3. 3.Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Δήμου Κυθήρων.
  4. 4.Ανάπλαση Δρόμου, Πλατειών και Παραλιακής Ζώνης περιοχής Πούντας Δήμου Πόρου.
  5. 5.Κατασκευή αγωγού άρδευσης Καρατζά Τροιζηνίας.
  6. 6.Αποπεράτωση και σύνδεση με το υπάρχον αρδευτικό δίκτυο αντλιοστασίου στη γεώτρηση του ΤΟΕΒ Λεμονοδάσους Πόρου.

Προϋπολογισμός:285.000 ευρώ.

Προϋπολογισμός: 175.000 ευρώ.

Προϋπολογισμός: 3.040.241 ευρώ.

Αποφασίστηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και η έγκριση των όρων, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη». Το υφιστάμενο δίκτυο είναι κατασκευασμένο στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες. Με το σημαντικό αυτό έργο θα εξασφαλιστεί η ύδρευση των ιδιοκτησιών εντός του πολεοδομικού ιστού του οικισμού της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, με τη βελτίωση και διασφάλιση του επιπέδου ζωής των πολιτών.

Προϋπολογισμός: 1.100.000 ευρώ.

Με το έργο ολοκληρώνεται η ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου του Πόρου.

Προϋπολογισμός: 600.000 ευρώ.

Με το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αυτό έργο λύνεται το αρδευτικό πρόβλημα της περιοχής, αφού κατασκευάσαμε και λειτουργούμε ήδη τη Λιμνοδεξαμενή Καρατζά, χωρητικότητας 450.000 κυβικών νερού.

Προϋπολογισμός: 58.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης μετά τις αποφάσεις αυτές, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε το έργο μας με τη χρηματοδότηση κάθε νέας μελέτης που ωριμάζει πλήρως. Αντιστεκόμαστε στην λογική αυτών που θέλουν «ξεχασμένη Βραχονησίδα» τα όμορφα Αντικύθηρα, γι’ αυτό χρηματοδοτούμε τον περιφερειακό δρόμο. Στη λουτρόπολη των Μεθάνων, διευκολύνουμε την εσωτερική προσβασιμότητα. Σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων, τώρα που ολοκληρώθηκε η μελέτη, προσπαθούμε να παρέμβουμε καίρια στο μείζον ζήτημα των δικτύων ύδρευσης, σε μια περιοχή όπως η Αγία Πελαγία που στηρίζεται στην τουριστική ανάπτυξη. Αλλάζουμε την όψη του Παραλιακού μετώπου του Πόρου και λύνουμε το αρδευτικό πρόβλημα στον Καρατζά Τροιζηνίας.

Η προσήλωσή μας σε αναγκαία έργα υποδομών, απαντά στα πραγματικά προβλήματα και είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη, αφού αφορά το μέλλον των νησιών μας. Συνεχίζουμε σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα».

Pin It