Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ῾ΠΟΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ'

Αγαπητοί συμπολίτες,Η παράταξη «Αλλαγή Πορείας» ακολουθώντας πιστά ξεπερασμένες επικοινωνιακές συμβουλές και υλοποιώντας την παλιά λαϊκίστικη επικοινωνιακή πρακτική της «αρνητικής ετερότητας», συνεχίζει την παραπληροφόρηση και τα ψεύδη, με αποκορύφωμα την 8η έκδοση του εντύπου «τα Νέα του Πόρου».Η υποβάθμιση, η υποτίμηση και η απαξίωση όλων των έργων που έγιναν κατά την δημαρχιακή θητεία του κ. Σπυρίδωνα και ο χαρακτηρισμός τους ως δήθεν προβληματικά, υποτιμούν μόνο την νοημοσύνη των Ποριωτών. Με τον τρόπο αυτό προσβάλει επίσης κατάφορα όλους αυτούς που προσπάθησαν σκληρά για τη τελική υλοποίηση των έργων αυτών που ανέβασαν τον Πόρο ψηλά.Παρουσιάζει τις δικές της πρακτικές ως δικές μας (προσέγγιση συμβούλων, ανήθικη ψηφοθηρία, κ.λ.π.) και τις κατακρίνει, αντί να ασκήσει την πολιτική της αυτοκριτική ως όφειλε.Πίσω από τον ψευτομανδύα του προοδευτισμού, που προωθείται από οικεία και ιδιόκτητα μέσα επικοινωνίας, ασκείται παλαιοκομματισμός της εποχής «Γκόρτσου», με υποσχέσεις διορισμών στο νεκροταφείο, στον Βιολογικό κ.λ.π. Πουλώντας ψεύτικες ελπίδες σε συμπολίτες μας που αγωνιούν για το αύριο και είναι ευάλωτοι σε τέτοιου είδους προεκλογικές υποσχέσεις.Παρουσιάζει ένα δήθεν σοβαρό πρόγραμμα που ουσιαστικά είναι ένα φτωχό και μίζερο ευχολόγιο, χωρίς όραμα, προοπτική και ρεαλισμό.Παρουσιάζει δήθεν «πρωτοποριακές», «ξεκάθαρες» και «δεσμευτικές» θέσεις και προτάσεις που στην ουσία είναι θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού του κ. Σπυρίδωνα, της περασμένης δεκαετίας.Μέχρι χθες οι ίδιοι άνθρωποι που προσπαθούν σήμερα να καταφερθούν εναντίον του κ. Σπυρίδωνα είναι εκείνοι, που ισχυρίζονται ότι προσέφεραν ακόμα και την αρχηγία του συνδυασμού τους προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα θέματα του Δήμου και να πάει μπροστά. Σήμερα τι άλλαξε;Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε πρακτικές που διχάζουν την κοινωνία μας και δημιουργούν μίση και πάθη. Πιστεύουμε ότι ο Πόρος έχει ανάγκη από σύμπνοια όσο ποτέ άλλοτε και από μια μεγάλη προσπάθεια από την οποία δεν περισσεύει κανείς.

2

Απαντήσεις στις αναφερόμενες από την «Αλλαγή Πορείας» ως «οκτώ πληγές»

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣΗ δημιουργία του εργοστασίου βιολογικής επεξεργασίας του αποχετευτικού δικτύου ήταν αναμφισβήτητα ένα μεγάλο όραμα και ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών που έγιναν στον Πόρο.Ένα έργο ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την εποχή του, εάν αναλογιστούμε ότι σήμερα, 17 χρόνια μετά από εμάς, γίνονται προσπάθειες για να ξεκινήσει η κατασκευή εργοστασίων βιολογικού καθαρισμού στα γειτονικά μας νησιά. Ήταν το δεύτερο σημαντικό έργο βιολογικού καθαρισμού που υλοποιήθηκε στην Αττική, μετά την Ψυτάλλεια.Ένα πραγματικό έργο πνοής για τον Πόρο που με την λειτουργία του βελτιώθηκε εμφανώς το τοπικό θαλάσσιο οικοσύστημα του κλειστού λιμανιού μας, και διαμόρφωσε νέες συνθήκες στον ελλιμενισμό των σκαφών.Δυστυχώς όμως η λειτουργία αυτού του σημαντικότατου έργου, αντί να γίνει κοινός στόχος και σκοπός ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεδείχθη σε χώρο κορυφαίας και άκαρπης αντιπαράθεσης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή του υποβάθμιση και την τραγικά δυσανάλογη με την πραγματικότητα, δυσφήμιση του νησιού μας.Για θέμα αυτό οι πολίτες του Πόρου θα ενημερωθούν διεξοδικά και υπεύθυνα τόσο για ό,τι έχει συμβεί, όσο (και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία) για το τι πρέπει να γίνει σήμερα και αύριο.

ΛΙΜΑΝΙΤο λιμενικό έργο από Αμβροσία έως φαρμακείο Δρούγκα, η ξύλινη προβλήτα και ο νέος μεγάλος προβλήτας προσέγγισης ferry boats, έγιναν σταδιακά από το 1990 έως το 2007, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού μας για την αξιοποίηση της μεγαλύτερης πλουτοπαραγωγικής πηγής που διαθέτουμε, που είναι το λιμάνι μας.Τα έργα αυτά στήριξαν και στηρίζουν την οικονομία του τόπου μας, αντισταθμίζοντας την πτώση του εισερχομένου τουρισμού και καθιερώνοντας τον Πόρο ως ένα από τα προσφιλέστερα για το θαλάσσιο τουρισμό (yachting) νησιά της χώρας μας.

3

Η μέριμνα όμως για ζημιές που οφείλονται κυρίως στις υποσκαφές των κρηπιδωμάτων από τις μηχανές των σκαφών ή των πλοίων (λόγω του ασταθούς και διαφορετικού υπεδάφους) καθώς και η ταχεία αποκατάστασή τους, αποτελεί για ολόκληρο το λιμάνι μας, πρώτη προτεραιότητα.Αντί λοιπόν κάποιοι να ασχολούνται με το γιατί ο Δήμος δεν απαίτησε από το κράτος (που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο τμήμα του λιμανιού) να βγάλει άδεια από τον εαυτό του!, ας αναλογιστούν τι παρέμβαση θα έπρεπε να είχαν κάνει οι ίδιοι, όταν επί 4 χρόνια το ρήγμα ήταν ορατότατο στον περιπατητή που περνούσε από το σημείο κατακρήμνισης.Αυτό όμως που ενδιαφέρει και έχει δρομολογηθεί από τη Περιφέρεια, μετά από εισήγηση (παρέμβαση) του κου Σπυρίδωνα, είναι η αποκατάστασή του από το Αμβροσία έως την οικία Χαραμή και μάλιστα με ειδική τεχνοτροπία (πασαλόμπηξη) που θα αποκλείσει μελλοντικά προβλήματα από την πρόσδεση ακόμη και μεγάλων σκαφών.

ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣΠροφανώς δεν γνωρίζουν (και είναι φυσικό) ούτε όμως φρόντισαν να ενημερωθούν ότι ο ΤΟΕΒ Λεμονοδάσους άνοιξε τη πρώτη γεώτρηση λόγω στέρεψης των πηγών δέκα χρόνια πριν αναλάβει Δήμαρχος ο κος Σπυρίδων. Αργότερα δε, διάνοιξαν και δεύτερη, από την οποία αρδεύεται μέχρι και σήμερα το Λεμονοδάσος.Οι γεωτρήσεις που διάνοιξε ο Δήμος Πόρου, για να σωθούμε στην κυριολεξία από το επιβαρυμένο σε νιτρικά άλατα νερό που αντλείτο από τις γεωτρήσεις του κάμπου της Τροιζήνας, όταν ανέλαβε Δήμαρχος ο κ. Σπυρίδων, καθώς και η κατασκευή του τεράστιου (για τα μέτρα του Δήμου μας) εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που κάναμε για τους συμπολίτες μας, που προστάτευε την υγεία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών, τόσο της νήσου Πόρου όσο της χερσαίας περιοχής του Δήμου μας.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑΟι αναφορές στα τραπεζοκαθίσματα αποτελούν κλασσική προσπάθεια, στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι επαγγελματίες, να στρέψουν τους μισούς εναντίον των άλλων μισών, προσκομίζοντας πολιτικά οφέλη.Το πρόβλημα δεν είναι σε ποιο κατάστημα θα καθίσουν οι 10 πελάτες, βάζοντας ή βγάζοντας εμπόδια, αλλά πως οι επισκέπτες από 10 θα γίνουν 1000 ώστε να υπάρχει δουλειά για όλους.

4

Δηλαδή η έμφαση που θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, είναι υψίστης σημαντικότητας.Είναι σαφές όμως από την πλευρά μας ότι η ισονομία αποτελεί ύψιστο καθήκον μας και η τήρηση των δίκαιων κανόνων υποχρέωση όλων των επαγγελματιών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΜΑΪΜΟΥ»Σκόπιμα και έντεχνα (και δεν είναι η πρώτη φορά) προσπαθούν να συνδέσουν την υπεξαίρεση που έγινε στο Δήμο Πόρου το 2010 – 2011 με την θητεία του κου Σπυρίδωνα που έληξε το 2006. Είναι τουλάχιστον κακόγουστο αστείο αν όχι προσπάθεια χονδροειδούς συκοφάντησης.

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣΠοτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αφήνοντας μια σειρά μελετών (όψεις παραλιακού μετώπου, ανάπλασης του 1/3 περίπου της Σφαιρίας, μελέτη ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς, του υπολοίπου τμήματος της Πούντας και 3 μικρότερες όπως στον Άγιο Στέφανο, Χριστό, Ρολόι, Άγιο Κωνσταντίνο) προς αξιοποίηση, αυτό θα ήταν μειονέκτημα.Προφανώς αυτό γράφτηκε κατά λάθος, από υπερβάλλον πάθος άρνησης για τα πάντα.

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑΤο 1991 που εξελέγην πρώτη φορά Δήμαρχος ο κος Σπυρίδων υπήρχαν στο νησί 2 ιχθυοτροφεία στην βόρεια πλευρά του νησιού.Το 2006 που αποχώρησε υπήρχαν πάλι μόνο 2 μονάδες ιχθυοτροφείων στην βόρεια πλευρά του Πόρου.Όπως μάλιστα η ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας» έχει δημοσιοποιήσει σε σχετική διαβούλευση στις 13/4/2011:«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου με σειρά αποφάσεών του ήδη από το έτος 2000 (αρ. αποφ. 254/22-2-2000) και 181/8-9-2005… έχει εκφράσει επανειλημμένα την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε νέα άδεια ή επέκταση ιχθυοτροφείων…»

5

Αυτό όμως που είναι σίγουρο, είναι ότι μετά τον τόσο (και με αρνητικό αποτέλεσμα) θόρυβο που έγινε, πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι κάθε όρμος του Πόρου και κάθε πλαζ, έχει και ένα ιχθυοτροφείο.Τώρα το πως έγινε το μεγάλο κατόρθωμα μετά από την «επαναστατική» πολιτική του επικεφαλή της «Αλλαγής Πορείας» κατά των ιχθυοτροφείων, αυτά να έχουν αυξηθεί συγκριτικά με το 2006 είναι απορίας άξιον!

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΤο ονομαζόμενο ως «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ» του Πόρου είναι κτίσμα 1200τμ με αντίστοιχο υπόγειο που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου.Το κτίριο αυτό μαζί με το πλέγμα κοινωνικής πολιτικής που είχαμε σχεδιάσει, (βοήθεια στο σπίτι, Δημοτικά ιατρεία, Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο, ασθενοφόρο, τηλεϊατρική κλπ ) κατασκευάστηκε για την φροντίδα της γενιάς που τους οφείλουμε πολλά. Την γενιά που βρίσκεται στην τρίτη ηλικία.Ήταν ο χώρος που προορίζετο να περνούν ευχάριστα τις ώρες της ημέρας οι ηλικιωμένοι (προβλέπονται μαγειρεία, βιβλιοθήκη, ιατρικό εξεταστήριο κλπ) καθώς και χώρος φιλοξενίας έως και 36 ατόμων (18 δωμάτια των 2 κλινών) για όσους αυτό απαιτείτο.Στόχος μας δεν ήταν να ιδρυματοποιήσουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, αλλά να τους φιλοξενήσουμε με ασφάλεια και φροντίδα στον χώρο αυτό, όταν το είχαν ανάγκη (π.χ. σε περίπτωση αδιαθεσίας-ασθένειας) και τον περισσότερο χρόνο να τους φροντίζουμε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι με τις κοινωνικές δομές που είχαμε δημιουργήσει.Φυσικά κάποιες περιπτώσεις για τις οποίες δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα θα φιλοξενούνταν μόνιμα.Το «Γηροκομείο» μπορούσε και μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ή προσέλκυση πόρων από δωρεές κ.λ.π.Η τελευταία Δημοτική Αρχή αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει (προφανώς για κάποιο χρονικό διάστημα) ως χώρο νηπιαγωγείων.Το βέβαιο είναι ότι ο χώρος αυτός ,τη νέα δημοτική περίοδο θα λειτουργήσει για το σκοπό που τον κατασκευάσαμε, ολοκληρώνοντας την εκπλήρωση του χρέους που έχουμε για τους συμπολίτες μας της 3ης ηλικίας.

6

Περί μαγειρικής ο λόγος …Ποιο φαγητό εμπιστεύεστε;;;Του μαθητευόμενου ή του Σέφ ;

Pin It