Απάντηση Σ. Σπυρίδωνα στον Γ. Δημητριάδη

Διαβάζοντας κάποιος το « δελτίο τύπου απάντηση» στην από 11/8 επιστολή μου προς τον Δήμο Πόρου και το ΑΤ Πόρου, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Δημητριάδη είναι ο φόβος μήπως απαξιωθεί τελείως το ψεύτικο πολιτικό του προφίλ που με τόσο …κόπο έκτισε προεκλογικά, και όχι η ουσία, ούτε βέβαια η ίδια η αλήθεια.

Με το δελτίο τύπου που εξέδωσε αυτοδιαψεύδεται με τραγικό τρόπο, αφού από την μία πλευρά αναφέρει (λαϊκίστικα μπερδεμένα) ότι δεν υπήρξε κυκλοφοριακή πολιτική επί των ημερών μου (γιατί μόνο για το διάστημα αυτό εγώ απαντώ), και από την άλλη καυχάται για την νομιμότητα των μέτρων που αιφνιδιαστικά και εντελώς πρόχειρα και αυθαίρετα πήρε γιατί στηρίζονται στις αποφάσεις των Δημ. Συμβουλίων του 1991, 1992 κλπ, έτη που αφορούν στην πρώτη Δημαρχιακή μου θητεία.

Χαίρομαι προφανώς προσωπικά διότι ο κ. Δημητριάδης θεωρεί Ευαγγέλιο τις αποφάσεις που πήρα μόλις τέσσερις μήνες από την πρώτη φορά που ανέλαβα την ευθύνη του Τόπου μου (δηλ. στις 30/4/91), αποφάσεις που ενεκρίθησαν σχεδόν άμεσα από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σύμφωνα με τα όσα τότε προβλέποντο.

Λυπάμαι όμως γιατί ο σημερινός Δήμαρχος που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 δηλώνει επίσημα ότι τα δικά του κυκλοφοριακά μέτρα που …θα φέρει κάποια στιγμή στο Δημ. Συμβούλιο θα εφαρμοστούν το 2016 ! Δύο χρόνια δηλ μετά από τότε που ανέλαβε ως Δήμαρχος. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Επειδή όμως δεν προτίθεμαι να συνεισφέρω στο αστείο γαϊτανάκι ανταλλαγής δελτίων τύπου, που κανένα τελικά δεν ενδιαφέρει, υπενθυμίζω απλά χωρίς διάθεση να συνεχίσω:

Τα κυκλοφοριακά μέτρα δεν πρέπει να στοχεύουν στην τιμωρία των επισκεπτών και των συμπολιτών μας, αλλά στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα που βεβαίως αφορά την οικονομία του τουριστικού νησιού μας και την ποιότητα της ζωής μας, με μεθόδους όμως που αποτρέπουν και όχι με τεχνάσματα που παγιδεύουν τους επισκέπτες και τους κατοίκους για να τους εξοντώσουμε με δυσβάστακτα πρόστιμα.

Για παράδειγμα όταν επί των θητειών μου εφαρμόζαμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (οι οποίες ήταν ριζοσπαστικές αλλά τελικά με ευθύνη άλλων εκφυλίστηκαν), οι υπάλληλοι του Δήμου με έντυπο υλικό αρκετές μέρες πριν ενημέρωναν για την επικείμενη εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων νομίμων αποφάσεων. Επίσης οι Αστυνομικοί υπάλληλοι με προτροπή μας ευρίσκοντο δίπλα στο απαγορευτικό σήμα και οι κανόνες τηρούντο με γνώμονα την πρόληψη και όχι την «εκδικητική» τιμωρία που το μόνο που επιτυγχάνει σίγουρα είναι να εκδιώκει επισκέπτες από το νησί μας.

Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Δημητριάδης να κάνει την αυτοκριτική του και να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πλέον αντιπολίτευση αλλά φέρει ακέραια την ευθύνη αυτού του Τόπου. Επικοινωνιακά «τρύκ» , ιδιαίτερα σε ένα μικρό μέρος, και πολιτική φρασεολογία που αποπνέει έντονο παλαιοκομματισμό αναμεμιγμένο με φτηνό λαϊκισμό ( πράγματι απίστευτο για ένα νέο άνθρωπο) μόνο κακό κάνει στον ίδιο αλλά κυρίως, και αυτό έχει σημασία, στον Τόπο μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Pin It