Αποχή της «Δύναμης Ενότητας» από το Δ.Σ.

Με ανακοίνωσή της η «Δύναμη Ενότητας», η αντιπολίτευση του Δήμου Πόρου, δηλώνει την αποχή της από τη Συνεδρίαση της 25-2-2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης:

ΠΡΟΣ : κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου

ΚΟΙΝ. κ. Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ : Αποχή από την Συνεδρίαση της 25-2-2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, σε ένδειξη Διαμαρτυρίας

Την Τετάρτη 24-02-16 και ώρα 15:21 ειδοποιηθήκαμε μέσω e-mail από την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι την επόμενη ημέρα Πέμπτη 25-02-16 και ώρα 15:00 καλούμεθα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Γραφείο Δημάρχου, για να αποφασίσουμε για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών της εργολαβίας καθαριότητας του Δήμου μας, καθώς επίσης αν θα κηρύξουμε ή όχι έκπτωτο τον εργολάβο.

Είναι τουλάχιστον πρωτάκουστο, και αξίζει να διερευνηθεί τι κρύβεται πίσω από αυτή την απαράδεκτη τακτική του Δημάρχου, όπου μετά από ένα χρόνο συνεργασίας του με τον συγκεκριμένο εργολάβο καθαριότητος, χθες το απόγευμα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, και μας καλεί σήμερα σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου !!! για να αποφασίσουμε αν θα τον κηρύξουμε έκπτωτο!!!

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου σε κατεπείγουσα Συνεδρίαση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι αποτελεί έκτακτο γεγονός και αφορά ετήσια σύμβαση της τάξεως των 200.000 Ευρώ.

Με την διαδικασία αυτή στερείται η δυνατότητα από τους Δημοτικούς Συμβούλους να ενημερωθούν σε βάθος για το σοβαρό αυτό θέμα που καλούνται να αποφασίσουν, καθώς επίσης δεν δίνεται η ευκαιρία να παραβρεθούν στη συνεδρίαση και να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας.

Καλούμε τον Δήμαρχο να ακυρώσει το έκτακτο Δ. Σ. και να προσκαλέσει άμεσα τακτικό Συμβούλιο (διαδικασία που ο Νομοθέτης προβλέπει χρόνο τριών ημερών για να ενημερωθούμε) στο κτίριο Συγγρού, για να χυθεί άπλετο φως στο θέμα αυτό που αφορά όλους τους Συμπολίτες μας.

Δηλώνουμε ότι η Παράταξή μας δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσίας της καμία τέτοια ενέργεια, που προσβάλει τις Δημοκρατικές διαδικασίες και τον Θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΟΡΟΣ 25-2-2016

Pin It