(Α)ξένιος Δίας στην Τροιζηνία

Σε δηλώσεις προέβη ο βουλευτής της Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ . Θ. Δρίτσας με αφορμή την εκτεταμένη επιχείρηση του «Ξένιου Δία» για να «ξεκαθαρίσει την περιοχή από τους μετανάστες. Η δήλωση του κ. Δρίτσα:

«Οι βάρβαρες αστυνομικές επιχειρήσεις «Ξένιος Δίας» εναντίον μεταναστών δεν τελειώνουν ποτέ. Αντίθετα επεκτείνονται και στην επαρχία. Ο κ. Κικίλιας ζήλεψε τη δόξα του κ. Δένδια και προχωρά μάλιστα σε … αποκέντρωση!

Τις τελευταίες ημέρες στην Τροιζηνία χωρίς κανένα προφανή λόγο και χωρίς αυτή τη φορά να υπάρχει δημόσια πρόσκληση του Πρωθυπουργού «να ανακαταλάβουμε και τα χωριά μας», χωρίς να συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης, δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν σε σπίτια και χωράφια, για να συλλάβουν μετανάστες χωρίς χαρτιά που επί χρόνια δουλεύουν ως εργάτες γης στην περιοχή, όχι μόνο χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, αλλά αντίθετα καλύπτοντας κενό προσφοράς εργασίας.

Οι συλλήψεις και η αγριότητα των αρχών, προκάλεσαν την ηρεμία των κατοίκων, αλλά και τον οικονομικό προγραμματισμό των παραγωγών που τους απασχολούσαν.

Η κραυγαλέα αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και συνολικά της ΕΕ, συνεχίζεται με την κράτηση μεταναστών και προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα και αυτών που εργάζονται σε δουλειές που δεν θέλει να κάνει κανένας έλληνας. Αυτών δηλαδή που αποδεδειγμένα είναι χρήσιμοι και ενσωματωμένοι στην κοινωνία.

Ο Μπαλτάκος και η Χρυσή Αυγή τρίβουν τα χέρια τους κύριε Κικίλια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις του Ξένιου Δία από τον Γαλατά, την Τροιζήνα και την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας και να ληφθούν μέτρα για την έκδοση άδειας εργασίας και νόμιμων εγγράφων στους αλλοδαπούς εργάτες γης που ζουν και εργάζονται εκεί».

Pin It