Για τις διχαστικές τακτικές του Δήμου Πόρου

Αγαπητοί Συμπολίτες

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Σας ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Με ΥΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΣΥΜΠΝΟΙΑ!

Αγαθά και συμπεριφορές απαραίτητες για να πορευτούμε στις δύσκολες αυτές μέρες για την Πατρίδα μας, αλλά και για κάθε Τόπο και κάθε οικογένεια ξεχωριστά.Τα παραπάνω δυστυχώς όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο κ. Δημητριάδης αν κρίνουμε από την απόφασή του, (ή μάλλον από την απόφαση των επικοινωνιολόγων του), να προσπαθήσει για μια ακόμη φορά μέσα στις Άγιες Μέρες να διχάσει την μικρή μας κοινωνία με όσα γράφει στην προσωπική του επιστολή στο Παραταξιακό του έντυπο όργανο " Τα Νέα του Πόρου".

Η "εφημερίδα" αυτή από μόνη της αποδεικνύει την περιφρόνηση του στους θεσμούς, την Δημοκρατία, στους νόμους και στους πολίτες του Πόρου.Επειδή την πληρώνει προσωπικά όπως γράφει, την παρουσιάζει αυθαίρετα και παράνομα ως "ενημερωτικό έντυπο του Δήμου Πόρου".

Η συμπεριφορά του αυτή, θυμίζει περισσότερο ιδιοκτήτη παρά εκλεγμένο για ναυπηρετήσει τους συμπολίτες μας. Αυτή δυστυχώς είναι η νέα νοοτροπία και τα νέα ήθη που επεβλήθηκαν στον Τόπο μας.

Οι φιλήσυχοι Ποριώτες από την στιγμή που ο σημερινός Δήμαρχος ενεπλάκη σταΔημοτικά, άκουσαν για πρώτη φορά ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς στα Δημοτικά Συμβούλια και είδαν την τοπική πολιτική ζωή να μεταφέρεται στα δικαστήρια μετά από σωρεία μηνύσεων και καταγγελιών σε εισαγγελείς.

Μπορεί βέβαια, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, αυτές οι συμπεριφορές να ήτανχρήσιμες για να καταλάβει το αξίωμα του Δημάρχου, αλλά σίγουρα δεν ωφέλησαν και δεν ωφελούν τους συμπολίτες και τον Τόπο μας.

Δυστυχώς, την ίδια τακτική διαίρεσης εξακολουθεί να εφαρμόζει καθημερινώς στα Δημοτικά Συμβούλια, στην διοίκηση του Δήμου αλλά κυρίως στην συμπεριφορά του στους πολίτες, όπου ο διαχωρισμός σε δικούς μας και δικούς σας, γεννά μίση και πάθη στην μικρή κοινωνία του νησιού μας.

Εδώ και αρκετό καιρό μάλιστα, προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του του συνέστησαν, όχι μόνο να απαξιώνει κάθε τι που βρήκε, αλλά και να εφαρμόζει ένα νέο πολιτικό δόγμα που συμπτύσσεται στην εξής φράση: Όσο μεγαλύτερη αδυναμία έχεις να παράξεις έργο, τόσο πιο πολλούς εχθρούς πρέπει να κατασκευάσεις για να μην φαίνεται η πολιτική ανικανότητα.

Από εδώ και πέρα λοιπόν, αυτή θα είναι η τακτική του και δυστυχώς το κόστος θα το πληρώνει το νησί μας και όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοί του.

Τον καλούμε λοιπόν να αλλάξει τακτική. Να παύσει από την μια μεριά να δηλώνει στα Δημοτικά Συμβούλια "δεν θέλουμε την βοήθειά σας κύριε Σπυρίδωνα" και να μην αποδέχεται ότι και αν προτείνουμε για τον Τόπο που γεννηθήκαμε, υπηρετήσαμε και τον φθάσαμε σε τέτοιο ύψος που ακόμη αντέχει την συνεχή απαξίωση και κατρακύλα, ενώ από τη άλλη με περισσή πολιτική θρασύτητα να μας κατηγορεί ότι δεν κάνουμε προτάσεις.

Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες

Ανεξάρτητα από την συμπεριφορά του σημερινού Δημάχου εμείς πάντα θα προσπαθούμε για το καλό του Τόπου μας και των συνανθρώπων μας.

Η ευθύνη του, έντεχνα διαμορφωμένου για να καλύψει αδυναμίες και ανικανότητες, διχαστικού κλίματος βαραίνει αποκλειστικά την προηγούμενη και την σημερινή πορεία στα Δημοτικά του κ. Δημητριάδη. Και αυτός έχει την αποκλειστική ευθύνη να το αλλάξει.

Εμείς θα ανταποκριθούμε θετικά, σε όποια πρόταση ωφελεί τον Τόπο.Αλλά παράλληλα δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε τους Δημοκρατικούς θεσμούς, την διαφάνεια, το συμφέρον του Τόπου μας και την ίση μεταχείριση των συμπολιτών μας σε κάθε μορφή άσκησης της Δημοτικής εξουσίας .

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν σοβαρά προβλήματα.Τους μαστίζει η ανεργία, η αβεβαιότητα για το αύριο και η δυσκολία να ανταπεξέλθουν ακόμη και στην καθημερινότητα.Πρέπει να καταλάβουμε ότι αδιαφορούν για την πολιτική φιλοδοξία οποιουδήποτε από εμάς (εκτός από αυτούς που αποτελούν την αυλή) και εκείνο που τους ενδιαφέρει και αναζητούν, είναι να λύσουμε προβλήματα και να βοηθήσουμε τον Τόπο.

Αρκετή κοροϊδία υπέστησαν με ....ελικόπτερα που θα μετέφεραν ασθενείς, με ...καράβια που θα ερχόντουσαν την επομένη, με την μετατροπή των ...μισών Ποριωτών σε Δημοτικούς υπαλλήλους και...τόσα άλλα.

Ας κάνει ο κ. Δημητριάδης επιτέλους το καθήκον του.Και καθήκον όλων μας είναι να πολεμήσουμε το ψέμα και τον λαϊκισμό, και να φανούμε χρήσιμοι στον Τόπο μας.

Να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε την μικρή μας κοινωνία.

Σπύρος Σπυρίδων

Pin It