Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι...

Σε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που απέστειλε προς τα ΜΜΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Χατζηπέρος αναφέρει σχετικά με τον ΒΙΟΚΑ Πόρου:

…ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ «ΣΤΡΑΒΑ» ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…

ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ

Καθαρογράφτηκε επιτέλους η απόφαση με την οποία αθωώθηκαν ο νυν και ο τέως, αντίστοιχα, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και Δημήτρης Κατσικάρης αναφορικά με την ρύπανση του λιμανιού του Πόρου με λύματα τον Σεπτέμβριο του 2014.Συγκεκριμένα, οι δύο Αντιπεριφερειάρχες δικάστηκαν ενώπιον του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς με την κατηγορία ότι είχαν αναλάβει την υποχρέωση να προβούν στην υλοποίηση και χρηματοδότηση της πλήρους μελέτης και του έργου της διάγνωσης και εφαρμογής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λειτουργίας του Δικτύου Αποχέτευσης – Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Πόρου- Γαλατά και δεν ανταποκρίθηκαν, προκαλώντας ανυπολόγιστη ρύπανση στο λιμάνι του Πόρου τον Σεπτέμβριο του 2014.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7ΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ – ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ – ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ. Επίσης, έκρινε ομόφωνα ότι η πλημμύρα του δικτύου στις 13.10.2014 δεν οφειλόταν σε παραλείψεις του κ. Χατζηπέρου και του προκατόχου του κ. Κατσικάρη και ότι αντιθέτως, η Περιφέρεια συνέβαλε καίρια και άμεσα στο πλαίσιο των κατά νόμο αρμοδιοτήτων της στην αντιμετώπιση του χρόνιου μεγάλου προβλήματος του βιολογικού καθαρισμού του Πόρου, χρηματοδοτώντας τις οικείες μελέτες και την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. Το έργο της λειτουργίας και συντήρησης του βιολογικού είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ και η Περιφέρεια δεν φέρει καμία ευθύνη.

Ο κ. Χατζηπέρος δήλωσε ότι με την απόφαση αυτή δικαιώνονται οι προσπάθειες του για την καίρια αντιμετώπιση των προβλημάτων του Πόρου παρά τις αδικαιολόγητες αντιδράσεις και ανούσιες αντιπαραθέσεις που προκαλούνται από την πλευρά του Δήμου. Οι δημοτικές αρχές πρέπει να συνεργάζονται στενά με την Περιφέρεια και να μην της καταλογίζουν ευθύνες που δεν της ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.

…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ «ΣΤΡΑΒΑ» ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!

Pin It